Asfaltlama yapılan yolda trafik kazaları peş peşe geldi

Ankara'da yol asfaltlama çalışması yapılan yolda bir günde 4 ayrı trafik kazası meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Asfaltlama yapılan yolda trafik kazaları peş peşe geldi

Ankara'da yol asfaltlama çalışması yapılan yolda bir günde 4 ayrı trafik kazası meydana geldi. Yeterli güvenlik önleminin alınmadığı iddia ediliyor.

İddiaya göre, yol asfaltlama ekipleri, dün sabahtan itibaren Dikmen'deki Mürsel Uluç Mahallesi 953. Cadde üzerinde çalışma yapmaya başladı. Yeteri kadar önlem alınmadığı ve ikaz edici tabelaların konulmadığı iddia edilen yolda 4 ayrı trafik kazası gerçekleşti. Bazı kazalarda yaralananlar olduğu öğrenildi.

Bir kazanın görgü tanığı olan sürücü Arif Tokgöz, “Önümdeki araç gidiyordu, ben de arkasında idim. Yol karanlık idi, görünmüyordu. Öndeki araba devrildi. İçinden insanlar çıkamadılar. Yarım saat falan bekledik, polisi aradık. İki kişi idiler. Polisi, ambulansı aradık, ambulans biraz gecikince karşı binadaki arkadaşlar hastaneye götürdüler. Burada hiçbir uyarı levhası yok. Polisi aradık herhalde polis belediyeyi aradı, arkadaşlar geldiler, bir duba alıp gelelim dediler, gittiler onu da getirmediler” dedi.

Cadde sakinleri, çalışma için güvenlik önlemi alınmamasına tepki gösterdi. Mahallede oturan bir vatandaş, "Daha önce de üç dört defa fen işlerini aradık, yol asfaltı aradık, gelen ilgilenen olmadı. Buraya bakan karakol ekipleri de bir şey yapmadı. Biz apartmandan çıktık yoldan gelenleri yönlendirmeye çalışıyoruz. Kaza olmasın diye. 4-5 saattir. Ne büyükşehir belediyesinden ne de ekiplerden ilgilenen olmadı. Sorumsuzluğun sorumluları bulunsun. Gereken yapılsın istiyoruz. Yol belli olmuyor, ışık yok, tabela yok. Birşey yok. Yolun karşı tarafına da bakarsanız 4-5 arabayı biz buradan döndürdük. İnsanları biz elimizdeki fenerlerle döndürmeye çalışıyoruz. Yapacak bir şey yok gelip ilgilenmeleri gerekiyor. Seçime gelince oy istemeye gelince, saat kulesi açmaya gelince, herşey yapılıyor, ama bir yolun güvenliği alınmıyor" şeklinde tepki gösterdi. CİHAN

Yorumlar