ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Hasan Canpolat seçildi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın danışmanı Doç. Dr. Hasan Canpolat, Askeri Elektronik Sanayi'nin (ASELSAN) yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

Google Haberlere Abone ol
ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Hasan Canpolat seçildi

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın danışmanı Doç. Dr. Hasan Canpolat, Askeri Elektronik Sanayi'nin (ASELSAN) yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Milli Savunma Bakan Danışmanlığını yürüten Canpolat, basamakları hızla tırmanmaya devam ediyor.

ASELSAN Yönetim Kurulu yeniden düzenlendi. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Hasan Canpolat, Başkan Vekilliğine ise Murat Üçüncü getirildi. Genel Kurul'da, 9 yönetim kurulu üyesinin 6'sı değişti. Oral Erdoğan, Ziya Akbaş ve Celalettin Döver, bağımsız yönetim kurulu üyesi olurken Mustafa Murat Şeker, Ahmet Kesik, Ahmet Can Çevik ve Nilüfer Özdoğan, yönetim kurulu üyesi olarak atandı.

HASAN CANPOLAT KİMDİR?

1963 yılında doğan Doç. Dr. Hasan Canpolat, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü, Mülkiye Başmüfettişliği, İçişleri Bakanlığı Strateji Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2003 yılında Sivas Valiliği görevine atanan ve 3 yıl burada görev yapan Canpolat'ın çalışmaları Sivaslıların gönlünü kazandı. Sivas Kent Meydanı projesinin mimarı da olan Canpolat, Sivas’ın gelişmesi anlamında bir çok çalışmaya imza attı.

2006 yılında Denizli Valiliğine atanan Hasan Canpolat, 2008 yılında Merkez Valiliği daha sonra ise İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi. Kısa bir süre Müsteşar Vekilliği de yapan Canpolat, bürokratlar arasında başarısı ile adından söz ettirerek 2012 yılında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından Bakan Danışmanlığına atandı. 2012'de Kamu Yönetimi alanında Doçent ünvanı alan Canpolat, basamakları hızla tırmanarak geçtiğimiz yıl Savunma Sanayi ile ilgili askeri malzeme üreten ASELSAN’ın Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildi. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı olan Canpolatın bu görevi Mart 2015'e kadar yürüteceği kaydedildi. Hasan Canpolat, Halen ORSAM (Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi) tarafından yayınlanan Ortadoğu Analiz Dergisi Yayın Kurulu ve BİGMEV (Bosna ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyor. CİHAN

Yorumlar