ARÜ’de Türk Tiyatrosu konuşuldu

Ardahan Üniversite'sinde gerçekleştirilen söyleşiye tiyatro ve sinema oyuncusu Bahadır Tokmak konuşmacı olarak katıldı.

Google Haberlere Abone ol
ARÜ’de Türk Tiyatrosu konuşuldu

Ardahan Üniversite'sinde gerçekleştirilen söyleşiye tiyatro ve sinema oyuncusu Bahadır Tokmak konuşmacı olarak katıldı. Programda Tokmak, Türk Tiyatrosu’nun eğlendirici, öğretici ve toplumsal boyutlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türk tiyatrosunun tarihsel gelişimi hakkında bilgi veren Tokmak, “Türk Tiyatrosu Orta Asya’ya kadar uzanmaktadır. İlk örnekleri ‘orta oyunları’ olarak karşımıza çıkan Türk tiyatrosu, daha sonra coğrafya ve tarihsel sürece göre de değişiklikler göstermiştir. Kendini sürekli yenileyen tiyatromuzun Anadolu’da özellikle Osmanlı zamanında İstanbul’da Şehzadebaşı’nda oynandığını görmekteyiz. Cumhuriyet döneminde ise çeşitli zorluklarla karşılaşılmasına rağmen ilk devlet tiyatrosu bir Alman tarafından kurulmuştur.” dedi.

Söyleşide çağdaş Türk Tiyatrosu’na da değinen ünlü oyuncu Bahadır Tokmak, “Bu konuda Kemal Sunal çağdaş tiyatronun en büyük temsilcilerindendir. Ayrıca Nejat Uygur da orta oyunun son temsilcisi olarak tarihte iz bırakmıştır.” diye konuştu.

HER SANAT OLAYI KENDİ İÇİN BİR DEVRİMDİR

'Her sanat olayı kendi içinde bir devrimdir, yeniliktir' diyen Tokmak, “Bu nedenle klasik tiyatro ve batı tiyatrosu kesinlikle önemsenmelidir. Ancak biz kendi tiyatromuzu da unutmamalıyız. Bu çerçevede kendimize ait üslubumuzu öğretmeyi elden bırakmamalıyız.” sözleriyle, Türk tiyatrosuna sahip çıkmanın önemini dile getirdi.

ARÜ’lü öğrencilerin konuyla ilgili sorularını da cevaplayan Tokmak’a program sonunda ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez tarafından plaket takdim edildi. CİHAN

Yorumlar