ARÜ'de okuyan yabancı öğrenciler göl üzerinde buz pateni yaptı

Yurtdışından gelen 150’den fazla öğrencisiyle dikkat çeken Ardahan Üniversitesi'nin (ARÜ) Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü 'Spor Yolu İle Sosyal Uyum Projesi' çerçevesindeki aktiviteleri devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
ARÜ'de okuyan yabancı öğrenciler göl üzerinde buz pateni yaptı

Yurtdışından gelen 150’den fazla öğrencisiyle dikkat çeken Ardahan Üniversitesi'nin (ARÜ) Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü 'Spor Yolu İle Sosyal Uyum Projesi' çerçevesindeki aktiviteleri devam ediyor. Son olarak ARÜ’de uluslararası öğrenciler sınav stresini buz pateni ile attı.

Final sınavlarının ardından Çıldır Gölü’nde yapılan aktiviteye Milli Buz Pateni Eğitmeni Leyla Yılmaz, ARÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim Elemanlarından Kübra Özdemir ve Metin Karayol da eşlik etti. Daha sonra ARÜ’lü öğrenciler Proje Koordinatörü ve BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alper Karadağ’ın da katıldığı akşam yemeğinde bir araya geldi.

Buz pateni etkinliğine katılan ARÜ’lü uluslararası öğrenciler, düzenlenen sosyal, kültürel, sportif ve diğer faaliyetlerin öğrenciler açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Öğrencilerden Hamit Fikretli, Çıldır Gölü’nde yapılan aktivitelerin uluslararası öğrencileri çok mutlu ettiğini dile getirerek, “İlk defa buz tutan doğal bir göl üzerinde buz pateni yapma şansımız oldu. Hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ARÜ’nün çeşitli alanlarda düzenlediği etkinliklere uluslararası öğrencilerin katılmasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Sahil Nagızade ise, “Ardahan Üniversitesi’nde yapılan bu faaliyetlerde biz uluslararası öğrencilere yer verilmesi, bizim buralara daha çabuk ısınmamızı ve aile sıcaklığını hissetmemizi sağlıyor.” diyerek, ARÜ’nün “öğrenci odaklı üniversite” anlayışını ortaya koymaya devam ettiğini belirtti. CİHAN

Yorumlar