ARÜ Yenisey Yerleşkesi'nde çevre düzenlemesi

Eşsiz doğası ve manzarası ile dikkat çeken Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Yenisey Yerleşkesi, bahar aylarının gelmesi ile daha da renklenmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
ARÜ Yenisey Yerleşkesi'nde çevre düzenlemesi

Eşsiz doğası ve manzarası ile dikkat çeken Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Yenisey Yerleşkesi, bahar aylarının gelmesi ile daha da renklenmeye başladı. Üç tarafı ormanla çevrili yerleşkede çevre düzenlemesi yapılıyor. Son olarak yerleşke alanına 510 adet mavi ladin fidanı dikildi.

Çalışmalar sırasında ARÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık ve Prof. Dr. Orhan Söylemez de fidan dikti. ARÜ Yenisey Yerleşkesi için, Ordu’da bulunan özel bir ağaç yetiştirme merkezinden alınan mavi ladin fidanlar, bugün toprakla buluştu. Her bir fidanı özenle yerlerine yerleştiren Arslan, fidanlar hakkında önemli bilgiler verdi. 12 çeşit ladin ağacı olduğunu söyleyen Arslan, en kaliteli ağaç türünün mavi ladin olduğunu belirterek "Bu ağaçların asıl rengini alması için üç yıl geçmesi gerekiyor. İlk iki yıl toprağa ve iklime uyum sağlaması gerekiyor." dedi. Fidanların bakımı ile ilgili de konuşan Arslan, fidanların günün erken saatlerinde veya akşam üzeri sulanması gerektiğini bildirdi. CİHAN

Yorumlar