Artvin Ticaret Odası KOBİ'ler için seminer düzenledi

Artvin'in Hopa ilçesinde Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde mikro işletmelerin bankalarla ve Kredi Garanti Fonu’yla ilişkilerini güçlendirmek ve bu çerçevede banka kredilerine ve KGF kefaletine erişim imkanlarını Avrupa Yatırım Bankası taraf.

Google Haberlere Abone ol
Artvin Ticaret Odası KOBİ'ler için seminer düzenledi

Artvin'in Hopa ilçesinde Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde mikro işletmelerin bankalarla ve Kredi Garanti Fonu’yla ilişkilerini güçlendirmek ve bu çerçevede banka kredilerine ve KGF kefaletine erişim imkanlarını Avrupa Yatırım Bankası tarafından başlatılan ve Avrupa Yatırım Fonu tarafından yönetilen "Büyüyen Anadolu`ya Kredi Kolaylıkları” programı kapsamında artırabilmek amacıyla ilk kez bir ilçede Hopa'da seminerleri düzenlendi.

KGF, Mikro KOBİ`ler ile Buluşuyor" bölge seminerlerinin sekizincisi Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde, KOBİ’lerin, KGF temsilcilerinin ve bankaların katılımı ile 09 Nisan 2014 tarihinde Gerçekleşti. KOBİ tarafından katılımın yüksek olduğu görüldü. Hopa'nın birçok esnafı ve iş adamı ve bankacıları katıldı. Özellikle bayan işletmecilerinde kalabalık olması dikkatlerden kaçmadı.

Açılış konuşması Hopa Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek tarafından yapıldı. Akyürek konuşmasında katılımcılara ve misafir konuşmacılara teşekkür edip, bu toplantının amacı KOBİ'leri krediye alıştırmak olmadığını, ancak günümüzde sıkışan finans sorununa başka alternatifler getirmek olduğunu söyledi. Yeni yapılacak olan binada Kredi Garanti Fonuna (KGF), Bir oda sözü vererek Hopa'da bir temsilcilik ataması yapılması konusunda seminerin ilk konuşmacısı Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz oldu. Kurnaz, KGF’nin KOBİ'lere sağladığı destekleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. KGF’nin sermaye ve organizasyon yapısı hakkında bilgi veren Kurnaz, KGF’nin kefalet türleri ve değerlendirme kıstaslarıyla ilgilide detaylı açıklamalar yaptı. KGF’nin amacının; KOBİ’ lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak, KOBİ’ lerin kayıt altına alınmasını sağlamak, bu işletmelerin toplam krediler içindeki payını yükseltmek ve rekabet güçlerini artırmak olduğunu dile getirdi.

KGF Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, fonun çalışma ilke ve esasları ile verilen kefaletlerdeki karar sürecini anlattı.
Seminerin ikinci bölümünde söz alan Frankfurt School Kıdemli Bankacılık Danışmanı Ülkü Dağdelen, değişen bankacılık ve değişen kredi yaklaşımları, müşteri odaklı bankacılık, bankaların kredi süreçleri ve bankalarla aynı dili konuşmak gibi konu başlıklarında katılımcı KOBİ’ leri bilgilendirdi. da destek istedi.

Müteakiben, Frankfurt School Kıdemli Bankacılık Danışmanı Ülkü Dağdelen`in ‘değişen bankacılık ve kredi süreçleriyle’ ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Katılımın ücretsiz olduğu seminer sonrası, katılımcılara Frankfurt School katılım sertifikası verildi. CİHAN

Yorumlar