Artuklu Üniversitesi’nden topluma hizmet etkinlikleri düzenlendi

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından düzenlenen ve öğrencilerin toplumu daha yakından tanıyarak topluma karşı duyarlılık geliştirmesini hedefleyen proje kapsamında yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Artuklu Üniversitesi’nden topluma hizmet etkinlikleri düzenlendi

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından düzenlenen ve öğrencilerin toplumu daha yakından tanıyarak topluma karşı duyarlılık geliştirmesini hedefleyen proje kapsamında yapılan sosyal etkinlikler büyük bir ilgi gördü.

    Topluma ait kültürel değerleri korumak, geliştirmek, toplumu meydana getiren bireylere çevresini tanıma ve çevresine uyum göstererek onu kontrol etme yeteneğini geliştirmesini hedefleyen 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi çerçevesinde 12 farklı sosyal etkinliği hayata geçirdiklerini ifade eden Çocuk Gelişimi Bölümü Hocası Mehmet Fatih Erdolu, öğrencilerin toplumla bütünleşen, yapıcı, yaratıcı ve uyumlu toplum üyeleri olarak yetişmelerini sağlamak için eğitimleri sırasında bu yönlerini geliştirme amacını taşıyan deneyimler kazanmalarının büyük bir önem taşıdığını belirtti.

    Artuklu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nde eğitim gören öğrencilerle birlikte okul öncesi 200 öğrenciye yönelik animasyon film gösteriminin yanı sıra Mardin Kızıltepe ilçesine bağlı 5 köy ilkokulunda diş hekimi tarafından ağız ve diş sağlığı taramasının yapıldığı bilgisini de veren Erdolu, "Öğrencilerimizin empatik iletişim kurdukları yaratıcı ve işbirliği sağlayan etkinliklerde Kızılay’la koordineli olarak 135 ünite kan bağışı ve Orman İşletme Müdürlüğü'nden temin edilen fidanlarla Eskikale İlkokulunun ağaçlandırma çalışmalarını yaptık.” dedi.

    Topluma Hizmet uygulamaları dersinin eğitim kurumlarına katkısının yanında üniversite yaşamına ve toplumsal hayata artı değer kazandırdığını belirten Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri bu tür etkinliklerin kendilerini topluma daha da yakınlaştırdıklarını belirterek Artuklu Üniversitesindeki eğitim anlayışının insan odaklı olduğunu vurguladı.

    Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda öğrencileriyle birlikte düzenledikleri kermes etkinliğinden elde edilen gelirlerle Suriyeli çocuklara kırtasiye desteği sağlayan Öğretim Görevlisi Mehmet Fatih Erdolu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Veysel Gürhan’a kendilerine verdiği destekler için teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar