'Artık Engel Kalmadı' projesi muhtarlara tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı EDES (Engelli Destek Programı) kapsamında finanse edilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce koordine edilen “Artık Engel Kalmadı” adlı proje muhtarlara tanıtıldı. İlkadım Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda...

Google Haberlere Abone ol
'Artık Engel Kalmadı' projesi muhtarlara tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı EDES (Engelli Destek Programı) kapsamında finanse edilen İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce koordine edilen “Artık Engel Kalmadı” adlı proje muhtarlara tanıtıldı.

İlkadım Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya İlkadım ilçesindeki muhtarlar ve kaymakamlık personeli katıldı. Toplantıda projenin amacının anlatan Proje Koordinatörü Osman İner, "İlimizde sayıları 148 bin civarında olan engelli vatandaşımız var. Son zamanlarda engelli vatandaşlarımız ve onların yakınları ile ilgili sosyal, mali alanlarda yasal düzenlemeler yapıldı, yeni haklar getirildi. Fakat özellikle kırsal bölgelerde yaşayan engelli vatandaşlarımız bu düzenleme ve haklardan habersizler. Biz bu projemizle bu vatandaşlarımızla aynı ortamı paylaşan ve onlarla iç içe yaşayan muhtarlarımız ile din görevlilerine eğitim semineri vererek onları engelli hakları konusunda bilinçlendirmek istiyoruz." dedi.

Tüm engelli ve ailelerini yakından ilgilendiren söz konusu proje kapsamında 17 ilçede tüm mahalle muhtarlarına ve tüm din görevlilerine seminer verdiklerini hatırlatan İner, "Seminerlerimizde bilgilendirici engelli haklarını anlatan dokümanlarda vererek tüm engelli vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bu seminerlerin sonuncusunu da İlkadım ilçemizde muhtarlarımıza veriyoruz." diye konuştu.

13 Şubat 2014 tarihinde uygulanmaya başlayan proje 12 ay sürecek.

CİHAN

Yorumlar