ARSİDAD Başkanı Yıldırım: Hukuk kendi mecrasında işletilmelidir

Artvin Aktif Sanayici İşadamları Derneği(ARSİDAD) Başkanı İsmail Yıldırım, "Hukuk kendi mecrasında işletilmelidir usul tartışması işin olgusunu gölgede bırakmamalıdır.

Google Haberlere Abone ol
ARSİDAD Başkanı Yıldırım: Hukuk kendi mecrasında işletilmelidir

Artvin Aktif Sanayici İşadamları Derneği(ARSİDAD) Başkanı İsmail Yıldırım, "Hukuk kendi mecrasında işletilmelidir usul tartışması işin olgusunu gölgede bırakmamalıdır." dedi.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu hakkında yazılı bir açıklama yapan Yıldırım, "17 aralık 2013 gününden beri yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda yasaların vermiş olduğu yetki içerisinde görevini yapan yargıç ve kolluk kuvvetleri baskı altına alınıp soruşturmaya müdahil olmak istenmesi yargı bağımsızlığı ilkesi adına endişe verici gelişmelerdir. Hukuk kendi mecrasında işletilmelidir usul tartışması işin olgusunu gölgede bırakmamalıdır. Dünyanın her ülkesinde bu tip olaylar olabilir, bunları soğukkanlılıkla değerlendirmek gerekiyor. Soruşturma devam ettiği sürece soruşturulan şahıslar masumdur soruşturmanın içeriği hakkında konuşmak doğru olmadığı gibi peşin suçlu ilan etmekte doğru değildir. Bahse konu olan rüşvet operasyonunda basında çıkan ve iddia edildiği gibi işbirlikçiler ve ihanet şebekeleri de varsa üzerine gidip ortaya çıkartılmalıdır. Yargısız infaz yapılmamalıdır. Dikkatleri başka taraflara çekerek aleyhte bir algı oluşturularak olayın yönü değiştirilmek istenmesi de haksızlıktır. Demokrasi ve hukuk adına endişe vericidir." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar