Arnavutluk’ta kadınlar için mesleki eğitim merkezi açtı

Kimse Yok Mu Derneği, Arnavutluk’ta faaliyet yürüten Compassion Derneği el ele vererek kadınlar için bir mesleki eğitim merkezi açtı.

Google Haberlere Abone ol
Arnavutluk’ta kadınlar için mesleki eğitim merkezi açtı

Kimse Yok Mu Derneği, Arnavutluk’ta faaliyet yürüten Compassion Derneği el ele vererek kadınlar için bir mesleki eğitim merkezi açtı. Merkeze, minyatür sanatçısı Günseli Kato’nun adı verildi.

Atölyeler ve satış showroomlara yer verilen merkezde 20 branşta eğitim verilecek.


Eğitim merkezine katkıları bulunan minyatür sanatçısı Günseli Kato, şunları kaydetti:

”Kızım Aycan, Kimse Yok Mu ile Sudan’a gitmişti. Orada kaldığı 5 gün sonunda karşımda yepyeni biri vardı. Orada yaşadıklarının tamamını bana anlattı. Ben de onun anlattıklarından çok etkilendim ve bu güzel faaliyetlerin içinde yer almaya karar verdim. “ dedi. Kato, şöyle devam etti:

“Kimse Yok Mu yetkilileri Arnavut kadınlara hitap eden merkez ile ilgili yapılanları bana aktardı. Ben de eğitim hem katkı sunmayı hem icraatları yerinde görmeyi tercih ettim. Buraya geldiğimde çok şaşırdım. Yapılanların bu boyutta olduğunu açıkçası beklemiyordum. Bu beni çok sevindirdi ve duygulandırdı.“

Kato, merkezde yer yer kendisinin de eğitim vereceğini açıkladı.

Dünyanın ayrı coğrafyalarında sıkıntı içinde olan bireylerin görmezden gelindiğini vurgulayan Copassion Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Blendi Cekrezi ise ”Bu eğitim merkezi gönlü kırık ve incinmiş her Arnavut kardeşimizin yanında olmayı onların ihtiyaçlarını gidermeyi hedefliyoruz. Yeni eğitim merkezi ile dul, yetim ve kimsesizlere kurslar vereceğiz; onları sosyal ve ekonomik hayata açık birer birey olarak yetiştireceğiz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar