Arkeologlar, tarihi zenginliklere dikkat çekmek için 10 gün pedal çevirecek

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü arkeologlarından Ali Burak Ünal ile Esin Emre Arı'nın, Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında 10 boyunca Antalya Side Antik Kent'ten Muğla'nın Fethiye ilçesi sınırları içinde bulunan UNESCO koruması...

Google Haberlere Abone ol
Arkeologlar, tarihi zenginliklere dikkat çekmek için 10 gün pedal çevirecek

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü arkeologlarından Ali Burak Ünal ile Esin Emre Arı'nın, Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında 10 boyunca Antalya Side Antik Kent'ten Muğla'nın Fethiye ilçesi sınırları içinde bulunan UNESCO koruması altında bulunan Letoon Antik Kent'e pedal çevireceği belirtildi.

Ali Burak Ünal ve Esin Emre Arı, Letoon Antik Kent'e ulaşmak için Side Anıtsal Çeşme'den hareket etti. Arkeolog Ali Burak Ünal ile Esin Emre Arı, aynı zamanda Prof.Dr. Hüseyin Alanyalı'nın kazı başkanlığı yaptığı Side kazılarında da görev aldıklarını söyledi.

Side Antik Kent'ten sonra Manavgat Şelalesi'ne uğrayacaklarını belirten arkeolog Ünal, arkeolog arkadaşı Arı ile birlikte pedal çevirerek Aspendos Antik Tiyatro, Perge Antik Kent, Selge Antik Kent, Termessos Atik Kent, Olimpos Antik Kent, Myra Antik Kent, Kekova(Batık Şehir), Tlos Antik Kent, Patara Meclisi, Likya Kaya mezarları ve Kaş'ın Kınık'ta UNESCO koruması altında bulunan Xanthos Antik Kent'i ziyaret edeceklerini kaydetti. Pedal çevirerek Antalya bölgesi ve ülkedeki tarihi ve kültürel zenginliklere dikkat çekmek istediklerini belirten Ünal, "Antalya adeta açık hava müzesi konumunda. Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında arkeolog arkadaş olarak pedal çevirerek tarih eserlerimize sahip çıkma ve zenginliğin farkına varma adına pedal çevirmeye karar verdik. Aynı zamanlarda arkeologlar olarak pedal çevirerek antik kentleri gezmek istedik. Yorulduğumuz yerde çadır kurarak dinleneceğiz. Pedal çevirerek antik kentlerimizi göreceğiz. " dedi.

Arkeolog Arı'da 10 gün sonra UNESCO koruması altında olan ve birbirine yakın olan Xanthos ve Letoon Antik Kenti'ne ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar