Arınç, Zaman temsilcisinin salondan çıkarılması sorusunu cevapsız bıraktı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması halinde kendi isminin başbakanlık için geçmesi konusunda, “Bursa’dan büyük devlet adamları çıkmış.” karşılığını verdi. Arınç, Londra'da...

Google Haberlere Abone ol
Arınç, Zaman temsilcisinin salondan çıkarılması sorusunu cevapsız bıraktı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması halinde kendi isminin başbakanlık için geçmesi konusunda, “Bursa’dan büyük devlet adamları çıkmış.” karşılığını verdi. Arınç, Londra'da Bakan Mehmet Şimşek’in konuşması sırasında Zaman Temsilcisi'nin salondan çıkartılması konusundaki soruyu ise cevapsız bıraktı.

Arınç, Bursa’da Kestel Belediye Başkanı Yener Acar’ı ziyaret ederek, yerel seçimlerde gösterdiği başarı nedeniyle tebrik etti. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olması halinde kendi isminin başbakanlık için geçtiğinin hatırlatılması üzerine, “Bursa’dan bir başbakan çıkacak mı?” sorusuna, “Bursa’dan büyük devlet adamları çıkmış.” karşılığını verdi.

ZAMAN GAZETESİ TEMSİLCİSİNİN TOPLANTIDAN ÇIKARTILMASI

Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in İngiltere’nin Başkenti Londra’da, Financial Times binasında düzenlenen “Türkiye’de Yatırım” konulu panelden Zaman Gazetesi Temsilcisi Kadir Uysaloğlu’nun çıkartılması ile ilgili soruyu ise “Hiçbir bilgim yok, nerede ne olduğunu bilmiyorum.” şeklinde cevapladı.

CUMHURBAŞKANI’NA SORULAN SORU İÇİN: DENSİZİN SÖYLEDİKLERİ

Başbakan'ın, ‘inlerine gireceğiz’ şeklindeki açıklaması doğrultusunda önümüzdeki günlerde gelişmeler olup olmayacağının sorulması üzerine ise Arınç şunları söyledi: “Bir defa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bizim için 2 yönü var. Birincisi adayımız kim olacak. İnşallah ilk turda en yüksek oyla seçilmesi için elimizden geleni yapacağız. İkinci olarak AK Parti’nin geleceğe hangi kadrolarla yürüyeceğiz. Çünkü AK Parti 4. dönem olarak iktidarı tekrar kazanmak mecburiyetinde. Başkanlığa kim gelecek, genel başkan kim olacaktır, kongre ne zaman yapılacak bunlar da düşünülüyor. Hükümetimiz ne olacak diye çalışma yapmak lazım. Bir yol haritası adayımızın açıklanmasından sonra kendiliğinden gündeme gelecektir. Bu gelişmeleri o zamana bırakalım. Hangi toplantıda hangi gazeteci ne sormuş, bilmem ne yapmış doğrusu bunları takip etmemiz imkansız. Ama Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD’de konferans verirken, Türk olduğunu ifade eden bir densizin söylediklerini, daha iyi hatırlıyorum. Demek ki bir cumhurbaşkanına bile onu küçültücü beyanlarda bulunulabiliyor. Ne yapalım Türkiye'de de var böyleleri yurt dışında da var.”

“5. DÜNYA ÜLKELERİ GİBİ BİR UYGULAMA YAPAMAYIZ”

“Bu devletin içinde adı ne olursa olsun kendi düzenini kurmaya çalışan başka bir yapı varsa buna müsaade edemeyiz” diyen Arınç, şöyle devam etti: “Böyle bir yapının ortaya çıkardığı bazı gerçekleri görmezden gelemeyiz. Bunlarla mücadele de hukuk içinde olmalı. Yani ne yapmışlardır, nasıl yapmışlardır. Ceza konularına veya diğer kanunlara göre suç sayılan eylemleri nasıl planlamışlar mıdır, buna yönelik suçları adli ve idari soruşturmalar yapılır. Adil ve idari soruşturma yapmadan, ben bu adamı beğenmedim, zaten bu adam da bize karşıydı diyerek 5. dünya ülkeleri gibi bir uygulama yapamayız. Hukukun içinde kalmaya mecburuz. Hukukun içinde kalarak bu mücadeleyi hayata geçirmek istiyoruz. İddianameler yazılıyor, davalar açılıyor. Bazıları görevlerinden uzaklaştırılıyor. Maaşına el koyamazsınız, meslekten atamazsınız ama pasifize edecek konumlara getirebilirsiniz. Hükümetimiz bu konuda hukukun içinde kalmaya azami dikkat gösteriyor."

CİHAN

Yorumlar