Arınç: Yolsuzluk yapanların kökünü kazıyacağız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yolsuzluk söz konusu olduğu yerde hükümet olarak yolsuzluktan yana tavır almalarını kimsenin beklememesi gerektiğini ifade ederek, ‘‘İsimler kim olursa olsun, en yakınımızdaki kişiler olursa olsun bizim nazarımızda her ş.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Yolsuzluk yapanların kökünü kazıyacağız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yolsuzluk söz konusu olduğu yerde hükümet olarak yolsuzluktan yana tavır almalarını kimsenin beklememesi gerektiğini ifade ederek, ‘‘İsimler kim olursa olsun, en yakınımızdaki kişiler olursa olsun bizim nazarımızda her şey nötrdür.’’ şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili Başbakanlık merkez binasında basın mensuplarına açıklama yaptı, sorularını cevapladı. Hükümet olarak önceliklerinin yolsuzluk yapanların Türkiye’de kökünü kazımak olduğunun altını çizen Bülent Arınç ‘‘Yolsuzluk söz konusu olduğu bir yerde hükümetimizin yolsuzluktan yana tavır almasını hiç kimse beklemesin. Böyle bir şey ne dün vardı ne de bugün olacaktır. Yolsuzluk, kara para aklama söz konusuysa yargı bunu en iyi şekilde aydınlatmalıdır. İsimler kim olursa olsun, en yakınımızdaki kişiler olursa olsun bizim nazarımızda her şey nötrdür. Yargı süreci büyük bir sürat ve dikkatle nihayetlendirilmelidir. Yargı sürecinin vereceği karar her zaman saygılı olacağız ve hiçbir zaman bu süreci engelleyecek bir çabanın içine olmayacağız.’’ diyerek hükümet olarak yargıya her zaman destek vereceklerini kaydetti.

ARINÇ, MUHALEFETE ‘İNSAFLI OLUN’ DİYE SESLENDİ

‘‘Bir iddia varsa ispatlanmalıdır ve iddiaların gerçekliği kısa zamanda ortaya çıkartılmalıdır’’ diyen Arınç, muhalefete şu şekilde seslendi: ‘‘Bu iddialar üzerine hükümetteki isimler üzerinden hükümetin yıpratılmasını isteyebilirler. Muhalefetin gayri meşru haklarının olmaması gerekir. Dikkatle takip edilmelidir süreç, eleştiriler her zaman yapılmalıdır. Ama bunu bahane ederek peşin hükümle karar vermek masumiyet ilkesini bertaraf etmek, peşinen suçlu saymak muhalefete yakışmaz. Hükümetin kendi içinde tavır almasını isteyebilirler ama ne bakanlarla ne ismi geçenlerle ilgili peşin hükme varmak doğru olmaz. İnsaflı olsunlar’’ diye seslendi.

‘‘BOY BOY FOTOĞRAFLAR YAYINLANIYOR’’

Hukukun evrensel prensiplerinden birisinin soruşturmanın gizliliği olduğunu kaydeden Arınç, ‘‘Hukukun evrensel ilkelerinden soruşturmanın gizliliğini ihlaldir. Soruşturmanın ihlali esassa, o gizliliği ihlal etmekte Türk Ceza Kanunu'na göre suçtur. Biz hükümet olarak daha dosyada neler olduğunu bilmiyoruz, bize getirin bakalım demek imkanından da mahrumuz ama boy boy fotoğraflar, kime ait olduğu belli olmayan resimler, onlara konulan alt yazılar. İş adamlarını, gazetecileri, sanatçıları suçlayacak bir psikolojik savaşın içerisine sokmak hukukla bağdaşmaz." dedi.

‘‘LÜTFEN İNSANLARI KARALAMAYIN’’

Kendilerine düşenin sabırla beklemek olduğunu kaydeden Arınç, yargının biran önce elindeki delillerle suçladıkları kişilerle yüzleşmesi gerektiğini vurguladı. Kararı beklerken hükümetin siyasi anlamda bazı çalışmalar yapabileceğini belirten Arınç, muhtemel bir kabine revizyonun başbakanın zamanı geldiğini kamuoyu ile paylaşacağını söyledi. Bülent Arınç, ‘‘Lütfen insanları karalamayın. Peşin hükümle karar vermeyin.’’ diyerek kimsenin kesinleşmiş hüküm olmadan suçlamanın doğru olmadığını kaydederek hukukun herkese lazım, olduğunu anlattı. CİHAN

Yorumlar