Arınç: Türkiye her zaman felaketlere uğrayan ülkelere yardım etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bosna Hersek’e 13 TIR yardım gönderilmesi törenine katıldı. Arınç, "Türkiye her zaman felaketlere uğrayan, zor durumda kalan ülkelere yardım etmiştir." dedi.     Bursa Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Türkiye her zaman felaketlere uğrayan ülkelere yardım etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bosna Hersek’e 13 TIR yardım gönderilmesi törenine katıldı. Arınç, "Türkiye her zaman felaketlere uğrayan, zor durumda kalan ülkelere yardım etmiştir." dedi.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Çilek Mobilya tarafından Bosna Hersek'e gönderilen 13 TIR Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nden uğurlandı. Törene katılan Bülent Arınç, Türkiye'nin her zaman kara gün dostu olduğunu belirtti. Arınç, şöyle konuştu: “Türkiye her zaman felaketlere uğrayan, zor durumda kalan ülkelere yardım etmiştir. Bu inancımızda, geleneklerimizde var. Uzak Doğu'da Endonezya'da Bangladeş'te Hawai'de Somali'de Srilanka'da bir felaket olduğunda ilk koşan Türkiye'dir. Bir felaket yaşandığında ekmeğimizi onlarla paylaşıyoruz."

    Bosna Hersek'te 3 ayda yağacak yağmurun bir günde yağdığını hatırlatan Arınç, “Bosna'nın 3'te 1'i etkilendi. Bosna Hersek'te bizim tarihimiz coğrafyamız. Bosna'nın kalkınması için her zaman destek verdik. Tarihi ve kültürel değerlerin ayağa kalkması için her zaman destek verdik. Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bazı bakanlıklara bağlı kurumlar Balkanlar'da tarihin kültürün ayağa kalkması için sosyal ve sağlık hizmetleri için yardımcı oluyor. Adaletsiz davranmıyorlar. Etnisite ve inanç ayrımı yapmadan felakete uğrayan herkese yardım ediyoruz." diye konuştu.

    Arınç, yardım TIR’larında mobilya ve eş eşyası bulunduğunu kaydetti. Törene, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Muharrem Çilek de katıldı. CİHAN

Yorumlar