Arınç: Türk Hava Kuvvetleri yetmiyor, sivil pilotlarımızı da yetiştirmeliyiz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Şüphesiz ki kendi pilotlarımız yetmediği için yabancı pilotlar çalıştırıyoruz. Kaynak sadece Türk Hava Kuvvetleri olmamalı. Türk Hava Kuvvetleri’nden bir şekilde ayrılanlar...

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Türk Hava Kuvvetleri yetmiyor, sivil pilotlarımızı da yetiştirmeliyiz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Şüphesiz ki kendi pilotlarımız yetmediği için yabancı pilotlar çalıştırıyoruz. Kaynak sadece Türk Hava Kuvvetleri olmamalı. Türk Hava Kuvvetleri’nden bir şekilde ayrılanlar pilot olarak çalışıyorlar ama sivil pilotlarımızı da yetiştirmeliyiz." dedi.

Arınç, seçim bölgesi Bursa’da Merinos Kültür ve Kongre Merkezi’nde Türk Hava Kurumu Bursa Şubesi tarafından Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi’nin destekleriyle düzenlenen ‘4. Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası’nın ödül törenine katıldı. Arınç, şampiyonada dereceye giren gençlere madalya ve kupalarını verdi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) dünyada üç uçak şirketinden biri olduğunu belirten Arınç, "THY, 192 uçuş noktasına gidebiliyor. Hamd olsun ki kazasızlık oranıyla THY bugün Türkiye’nin iftiharı. Şüphesiz kadın pilotlar olacaktır, şüphesiz ki kendi pilotlarımız yetmediği için yabancı pilotlar çalıştırıyoruz. Kaynak sadece Türk Hava Kuvvetleri olmamalı. Türk Hava Kuvvetleri’nden bir şekilde ayrılanlar pilot olarak çalışıyorlar ama sivil pilotlarımızı da yetiştirmeliyiz. İnşallah gelecekte zamanda bu şekilde olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Arınç, konuşmasının ardından, yarışmada dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarını verdi. Merinos Parkı’nda bu yıl 4.’sü düzenlenen ‘Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası’na Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Kütahya, Bilecik, İzmit ve Yalova’dan toplam 40 kurum ve 500 yarışmacı katıldı. 8 kulvarda sırayla model uçaklarını havaya atan gençler, en uzak noktaya ulaşabilmek için hünerlerini sergiledi. 16 yaş altı, 16 yaş altı bayanlar ve 16 yaş üstü olmak üzere üç ayrı kategoride yapılan yarışlar, deneyimli hakem ve eğitmenler eşliğinde büyük çekişmeye sahne oldu.

CİHAN

Yorumlar