Arınç muhalefeti 'ti'ye aldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP ve MHP'yi eleştirerek, "Siz bırakın ikinci parti olmayı, yüzde 10'u aşıp da Meclis'e kapak atmaktan başka düşündüğünüz bir şey yok.

Google Haberlere Abone ol
Arınç muhalefeti 'ti'ye aldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP ve MHP'yi eleştirerek, "Siz bırakın ikinci parti olmayı, yüzde 10'u aşıp da Meclis'e kapak atmaktan başka düşündüğünüz bir şey yok." diye 'ti'ye aldı.

Arınç, partisinin Kocaeli'nin Derince Belediye başkan adayı tanıtım toplantısına katıldı. Arınç, burada yaptığı konuşmada partisinin aldığı yüzde 50 oydan sonra çizilen bir karikatürü hatırlattı. Bülent Arınç şöyle devam etti: "Şu anki sistem içerisinde yüzde 50 oy alacak bir parti, AK Parti'den başka mevcut değil. Allah bize bunu nasip etti. Bunun sırrı hakkında kimileri kitap yazdı, kimileri araştırmalar yaptı. Bu, uluslararası alanda araştırma konusu oldu. Yüzde 50 oy aldıktan sonra bir karikatür yayınlandı. Bakın bu karikatürde ne var; Tayyip Erdoğan Başbakanımız - işte her zaman bildiğimiz gibi - yiğit delikanlı, uzun boylu, güçlü, mağrur değil ama hamd eder bir tipte şöyle bakıyor: Karşısında süklüm püklüm iki insan var. Boyları biraz daha kısa, Tayyip bey karşısında biraz da mahçup. Sanki sigaya çekilen iki kişi gibi. Tayyip bey onlara soruyor karikatürde. İki kişisiniz ya 'Söyleyin bakalım içinizden hangisi bana oy verdi' karikatür bu. Tayyip bey belli. Peki karşısındaki 2 kişi kim? Biri Bahçeli, biri Kılıçdaroğlu. Değerli kardeşlerim, siz iki kişiden birinin oyunu almışsanız, 6'dan 3'ünü almışsınız demektir. 10'dan 5'ini almışsınız demektir. 20'den 10'u, 100'den 50'sini almışsınız demektir. Karikatür çok anlamlı. Demek ki 2 kişiden biri oy verdiyse, Kılıçdaroğlu veya Bahçeli'den de birinin vermesi gerekir. Ama bu iş önce sizi güldürdü, sonran da gerçek oldu. Nasıl gerçek oldu onu da hatırlamıyor olabilirsiniz. Onu da ben söyleyeyim; Bir gün Kılıçdaroğlu, hangi televizyon kanalındaydı bilmiyorum. Uzun uzun konuştu, sonunda ilk cumhurbaşkanlığı seçimlerine geldi. Röportajı yapan adam Kılıçdaroğlu'na sordu, 'Peki Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül'den birisi aday olsa siz hangisine oy verirsiniz?' Hemen atladı 'Abdullah Gül'e diye. Bir AK Partili'ye oy verebileceğini Allah 1-2 yıl sonra kendisine söyletti."

ARINÇ'TAN MHP'YE YÜZDE 20, CHP'YE YÜZDE 30 HEDEFİ

Arınç, MHP'ye yüzde 20, CHP'ye yüzde 30 hedefi göstererek, "Bugün size gelmeden önce 6 haberlerini televizyondan izliyorum. Bakınız ne kadar basit bir mantık. Sayın Bahçeli konuşuyor bir yerde. Diyor ki 'Bunlar yüzde 51 oy aldılar. Bu seçimlerde bunu ne kadar aşağı çekebilirsek, Tayyip bey Cumhurbaşkanlığını hayal bile etmesin' diyor. Bir defa onlarca yanlış var bu sözde. Ama basit bir iki tanesini söyleyeyim; Bu seçimlerde bizim rakibimiz, bizim çıtamız bir önceki mahalli seçimlerdir. Öyle olmalıdır. Genel milletvekili seçimlerinin seyri farklı olur, mahalli seçimlerin seyri farklı olur. Biz, Allah'ın izniyle en yüksek oyları alacağız ama bizi yüzde 51'den 50'ye düştüğümüz zaman başarısız sayan bir siyaset zihniyeti var. Ben en az 10 yerde, Bursa'da Manisa'da gittiğim her yerdeki toplantılarda bu partilere bir hedef gösterdim. Dedim ki, 'Benim başbakanım her seçime girdiği zaman şunu söylüyor; Eğer benim partim ikinci olursa ben siyaseti terk ederim.' Siz buna karşı ne diyorsunuz? 'Bizi karıştırmayın' diyorsunuz. Siz bırakın ikinci parti olmayı yüzde 10'u aşıp da Meclis'e kapak atmaktan başka düşündüğünüz bir şey yok. Ben size birinci parti olmak yerine basit olarak bir hedef söylüyorum. Ey MHP! bu kadar güçlendiğini söylüyorsun, seçimleri alacağını söylüyorsun, bizi iktidardan al aşağı edeceğini söylüyorsun ama bak ben sana acıyorum çok basit bir şey söyleyeceğim. Şöyle diyebilirsin; bu mahalli seçimlerde ben yüzde 20'nin altında oy alırsam siyaseti terk edeceğim. Yüzde 20 yahu. Yüzde 20 hedefini koyamayan bir genel başkan olur mu? Ben bu güne kadar yüzde 20'den aşağı oy alırsam siyaseti bırakırım lafını duymadım. Duyanlar da 'sen bizi karıştırma' diyorlar. CHP için hedefim yüzde 30'dur. Şu mahalli seçimlerde CHP... Bu sözleri ben 3 ay 4 ay önce söyledim; bugün söylüyor değilim. Ey Kılıçdaroğlu, hani geliyorsunuz, hani iktidara koşuyorsunuz çok fazla duymuyoruz ama... Bir hedef koy kendine. De ki 'bu mahalli seçimlerde ben kendine yüzde 30'un üzerine çıkamazsam ben başarısız bir genel başkanım siyaseti bırakacağım' de. İkisinden de bu hedefe evet diyen çıkmadı." diye konuştu.

Arınç, konuşmasının ardından salondan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar