Arınç: Kendi yakınımız bile olsa milletin malını çalan birisine selam vermeyiz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Hele yolsuzluk gibi çok çirkin, hepimizin nefret ettiğimiz bir suçu hiç kimse korumaz.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Kendi yakınımız bile olsa milletin malını çalan birisine selam vermeyiz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Hele yolsuzluk gibi çok çirkin, hepimizin nefret ettiğimiz bir suçu hiç kimse korumaz. Kendi yakınımız bile olsa milletin malını gasp eden, çalan birisine karşı selam bile vermeyiz." dedi.

Arınç, Bursa'nın Gemlik ilçesinde teşkilat üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Geçmişte siyasi partilerin itibarını kaybettiğini dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

"Artık siyasi partilere güven duyulmuyordu, milletvekilleri itibar kaybetmişti. Siyaset kurumu yozlaşmıştı, biz geldiğimizde neredeyse dibe vurmuştu. Millet bir umutla bize oy verdi. Biz ona söz verdik. Biz sizinle birlikte siyaset yapacağız ve sizin için siyaset yapacağız. İlkeli olacağız, kararlı ve cesur olacağız. Hiç merak etmeyin, bize kim gidin derse veya kim bizi yerimizden etmeye kalkarsa, darbe, muhtıra, müdahale ne derseniz deyin, bize demokrasi dışı bir söz söylemeye kalkarsa, biz onun karşısında dimdik duracağız. Geçmişte birilerinin yaptığı gibi şapkayı alıp gitmek yok. Emaneti sizden aldık, size veririz dedik. Bu sözümüzü de ispat ettik. Sadece 2007'de gece yarısı bir bildiri dolayısıyla değil, nice cuntacılık, nice darbecilik faaliyetlerine karşı çok şükür dimdik durduk, cesaretli davrandık, nice demokrasi dışı darbeler karşısında, mesela partimizin kapatılması gibi hiçbir zaman bir nedamet içerisinde, bir korku içerisinde olmadık, milletimize verdiğimiz sözü tuttuk."

Türkiye'nin geçmişte çok büyük travmalar yaşadığını, suni kavgalar çıkartıldığını Türk-Kürt, Alevi-Sünni, ilerici-gerici, dindar-laik tartışmaları yapıldığını hatırlatan Arınç, artık o dönemlerin geride kaldığını belirterek, "Ama hala o işin tadını damaklarında hissedenler, 'eskiden ne güzel kavgalar vardı, ne güzel cenazeler geliyordu' diyenler olabilir. Artık huzura, barışa dostluğa ihtiyacımız var." diye konuştu.

Yolsuzluk iddiaları ile ilgili konuşan Arınç, şunları ifade etti: "Son zamanlarda hükümeti yıpratmak amacıyla bir takım şeyler söyleniyor, yapılıyor. Televizyonlarda bas bas bağıranlar var. Bir takım iddialarda bulunanlar var. Türkiye bir hukuk devleti, kim ne yaptıysa bunun hesabını verir. Hele yolsuzluk gibi çok çirkin, hepimizin nefret ettiğimiz bir suçu hiç kimse korumaz. Kendi yakınımız bile olsa milletin malını gasp eden, çalan birisine karşı selam bile vermeyiz. Onun hesabı görülür, defteri dürülür. Bütün bunlara rağmen AK Parti'ye karşı milletimizin güvenini tam olduğunu görüyorum. Hem vatandaşlarımız bize bunu söylüyor hem de yapılan anketlerde hükümete güvenin tam olduğunu görüyoruz. Bu noktada 1,5 ay sonra seçimler yapıldığında, meydanları dolduran on binlerce insanın seçim sonuçlarını nasıl etkilediğini hep beraber göreceğiz."





CİHAN

Yorumlar