Arınç: Kabataş’taki olayla ilgili iddia Başbakan’ın ise ona sorun

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gezi olayları sırasında Kabataş’ta bir kadının darp edildiği iddiasını yalanlayan haberle ilgili, “Olayın üzerinden de epey bir zaman geçti.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Kabataş’taki olayla ilgili iddia Başbakan’ın ise ona sorun

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gezi olayları sırasında Kabataş’ta bir kadının darp edildiği iddiasını yalanlayan haberle ilgili, “Olayın üzerinden de epey bir zaman geçti. Bunlar medyada yer alacak şeyler. Farklı farklı değerlendirebilir. Bunlar bana sorulacak şeyler değil. İddia onunsa Başbakan’a sorun o zaman.” dedi.

Beyoğlu Hüseyin Ağa Camii’nin açılışını yaptıktan sonra Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan eski Halkbank Müdürü Süleyman Arlan’ın serbest kalmasıyla ilgili soruya, “Haberim yok hiçbir şey söylemeyeceğim. Ne tahliyesinden haberim var. Ne tahliyesi üzerine söyleyecek bir çift sözüm var.” diye yanıt verdi.

Gezi olayları sürecinde Kabataş’ta bir kadının darp edildiği ve üzerine idrar yapıldığıyla ilgili iddia edilmişti. Dün özel bir televizyon kanalında yer alan habere göre, güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiği ve böyle bir olayın yaşanmadığı ileri sürülmüştü. Konuyla ilgili soru sorulan Arınç, “Değerlendiremiyorum. Bunları da izlemedim. Olayın üzerinden de epey bir zaman geçti. Bunlar medyada yer alacak şeyler. Farklı farklı değerlendirebilir. Bunlar bana sorulacak şeyler değil. İddia onunsa Başbakan’a sorun o zaman. Zannediyorum o da başka bir camidedir. Kendisine sorulur.” dedi.

Tutukluluk süresinin düşürülmesiyle ilgili yasa tasarısıyla ilgili Ergenekon ve Balyoz sanıklarının bundan yararlanamayacağı sorusuna yine kısa cevap veren Arınç, “Ben ne kadar önemli bir insanmışım. Biliyorsunuz komisyondan geçti. Genel kurula gelecek. Genel kuruldan farklı bir şekilde de çıkabilir. Komisyondan geldiği gibi de çıkabilir. Oradaki değerlendirmelere dikkat etmemiz lazım. Konu hakkındaki görüşlerimi daha önce de ifade ettim.

Bir gazetecinin, “AK Parti’de 3 kez seçilme sınırı vardı. Başbakan, ‘arkadaşlarım isterse, teklif gelirse bu kalkabilir." dedi. "Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Arınç, “Arkadaşlarımdan teklif gelir değerlendiririm diyorsa, o arkadaşlarından birisi ben değilim. Benden böyle bir teklif gelmez. Diğer arkadaşları bilemiyorum. Bu sorduklarınızın hepsi basında tartışılan şeyler. Cami çıkışında zahmet ettiniz, teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

İstiklal Caddesi’nde bir süre yürüyen Arınç, bir restorana girdi. Bir süre sonra restorandan kalan Arınç, daha sonra ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar