Arınç: Bizim ne Hocaefendi ile ne de milyonlarca ferdiyle kavgamız yok

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ne Hocaefendi ile ne de cemaatin milyonlarca ferdinden birisiyle kavgamız yok.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Bizim ne Hocaefendi ile ne de milyonlarca ferdiyle kavgamız yok

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Ne Hocaefendi ile ne de cemaatin milyonlarca ferdinden birisiyle kavgamız yok." dedi. Yanlış yapanların, yanlış yapmaya çalışanların her iki taraftan da çıkabileceğini belirten Arınç, "Dolayısıyla bunlara alet olmadan, hem hükümet tarafını da kastediyorum, kendimizi de işin içine koyalım, bu taraftan da bu güzel insanların konuşulanlara söylenenlere endişe ile baksınlar ama bunun kendi düşünceleri olmadığını bir taraftan mutlaka yazsınlar. Küskünlük yok, arkadaşlık çok, inşallah gidilecek başka yer de yok. Ya bu deveyi güdeceğiz, ya güdeceğiz. Allah sizi bizden, bizi sizden, birbirlerinizden ayırmasın." ifadelerini kullandı.

Fitnenin yaşandığını, bu fitneyi fırsat bilerek birilerini yok etme yolunda kullananların bulunduğunu ifade eden Arınç, "Bakanlar Kurulu'ndan sonra ben bunu söylediğimde bir takım dindar arkadaşlarımız, bizi çok seven, benim de kendilerini çok sevdiğim insanlar üzüntülüydüler. Sözüm onlara değildi ki. Fitne öyle bir şey ki, Hz. Hasan'ın, Hüseyin'in şehit edilmesindeki gibi her zaman olmuştur. Evs ve Hazrec kabileleri kardeş olduktan sonra aralarına fitneci girmiştir. Kardeş olanlar kavga etmeye başlamıştı, silaha sarılmıştı. Peygamberimiz hemen işe vaziyet etmiştir, kardeşliğiniz hatırlayın demiştir. Birilerinin üzerinden onları da aşarak hükümeti yıpratmaya çalışanlar, bu taraftan da vay söyle yapanlar, ateşe benzin dökenler varsa orada bir fitne vardır demektir." şeklinde konuştu.

Bir insanın hangi inanca mensup olduğu sorulduğunda Müslüman'ım demesinin yeterli olduğunu dile getiren Arınç, sonuna ci, cu eklerinin getirilmesinin tehlikeli olduğunu olduğunu belirterek, "Tayyip Erdoğan'ı çok sevebilirsiniz ama tavsiye ederim Tayyipci olmayınız, Müslümansanız İslamcı veya sonu cicu, bucu olmayın. İslam teslim olmaktır, İslam'a gir, teslim ol, huzur bul ve Allah'ın rızasını kazan. Bu bizim için önemli." diye konuştu.

Cemaate mensup insanları tanıdıklarını belirten Arınç, "Başında bulunan zattan,burada en uç noktalarda hizmet eden her arkadaşımızın her birerlerinin iyi insanlar olduğunu, çok güzel hizmetler yaptığını, onlarla birlikte zaman zaman olduğumuzu, onların hareketine destek verdiğimizi söyleriz. Her halde onlar da hiç inkar etmezler ama birileri cemaatçi kesilip, onların sırtından veya üzerinden bir siyasi hedefi bombalamaya kalkarsa hiç kusura bakmayın biz hükümetimizin, Başbakanımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar