Ardahan'da kar altında Nevruz kutlandı

Baharın gelişinin habercisi olan Nevruz Bayramı, Ardahan Valiliği İl Kültür Müdürlüğü ve Ardahan Üniversitesi işbirliğinde organize edilen programlarla kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Ardahan'da kar altında Nevruz kutlandı

Baharın gelişinin habercisi olan Nevruz Bayramı, Ardahan Valiliği İl Kültür Müdürlüğü ve Ardahan Üniversitesi işbirliğinde organize edilen programlarla kutlandı. Protokol ve vatandaşlar kar yağışı altında yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atlayıp, yumurta tokuşturdu.

Kutlamalara Vali Seyfettin Azizoğlu, Rektör Ramazan Korkmaz, Vali Yardımcıları Kadir Taner Eser, Deniz Pişkin, İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk, İl Jandarma Komutanı Şefaattin Serten, üniversite öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Ardahan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Ali Arslan tarafından, Nevruz Bayramı’nın tarihten bugüne gelişinin anlatıldığı kutlama programı, daha sonra Şehir Parkı’nda devam etti.

Vali Seyfettin Azizoğlu, Rektör Ramazan Korkmaz ve vatandaşlar tarafından park içerisinde nevruz ateşi yakıldı. Vali Seyfettin Azizoğlu, Rektör Ramazan Korkmaz ve vatandaşlar, kar yağışı eşliğinde yanan ateşin üzerinden atladı. Törene katılanlar çeşitli renklere boyanmış yumurtaları tokuşturdu, temsili olarak örste demir dövüldü. Protokol ve vatandaşların Nevruz ateşi etrafından halaylar çektiği kutlama programında, Kafkas Halk Dansları Topluluğu da gösteriler sundu. CİHAN

Yorumlar