Ardahan’da 1 Mayıs'a yuğmur engeli

Ardahan’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü soğuk engeline takıldı. Yurdun her yanında olduğu gibi olduğu Ardahan’da da ‘İşçi Bayramı’ kapsamında bazı faaliyetler yapıldı. Hava şartlarının etkinliğe elverişli olmaması nedeniyle...

Google Haberlere Abone ol
Ardahan’da 1 Mayıs'a yuğmur engeli

Ardahan’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü soğuk engeline takıldı. Yurdun her yanında olduğu gibi olduğu Ardahan’da da ‘İşçi Bayramı’ kapsamında bazı faaliyetler yapıldı. Hava şartlarının etkinliğe elverişli olmaması nedeniyle 1 Mayısetkinlikleri yapılması beklenen saatten bir saat erken başladı.

Ardahan Türk-İş Sendikası, Ardahan Eğitim İş Sendikası , Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Demokratik Sol Parti gibi bazı parti ve sendikaların destek verdiği 1 Mayıs etkinliklerine katılım beklenenin altındaydı. Topluluk önce Anıt Parkta çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Ardından ise topluca yürüyerek kutlama alanına geçtiler. Burada ise sert rüzgar ve de soğuk hava emekçilere zor anlar yaşattı.

Emekçiler adına konuşmayı Türk-İş Sendikası Ardahan Temsilcisi Sırrı Atalay Cantürk yaptı. Cantürk,” Havalar soğuk, meydanlar boş. Ardahan’da iki bin çalışan var. Bayramına sahip çıkmayan işçi olur mu? Böyle emekçilik olmaz. Bizler bir mücadele verdik. Emek, alın teri satılmamalıdır. Taşeron işçilere hayır dedik. Bu insanlarımıza bir zulümdür. Masada alın teri satılmamalıdır dedik. Gerçek emekçilerin hakkı verilmelidir. Bir örgütlenme yaptık, davalar açtık. Beş mahkemeyi kazandık. Yargıtay’ı kazandık. Bizler hukukun bağımsızlığına, hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Lütfen bizi yönetenler sesimizi duysunlar. Ülkemizde özelleştirmeler yapılıyor. Bu ülkede on yılda yüz elli kurum özelleştirildi. Kazanılan para 41 milyar dolar. Türkiye’nin verdiği bütçe açığı ise 173 milyar dolardır. Yani bizim satılan bütün kurumlarımız, Türk Telekom, Tüpraş gibi yüzlerce kurum birilerine peşkeş çekilmiştir.O kurumlardan bazıları bugün kapatılmıştır. Orada çalışan binlerce emekçi işsiz kalmıştır. İşini ekmeğini kaybetmiştir. Bugün çok gelişmiş ülkelere bakınız. Fransa’ya, Almanya’ya, Amerika’ya hiç birinde telekominasyon sistemi özelleşmemiştir. Telekom bedava satılmıştır Lübnanlılara. Bedava peşkeş çekilmiştir. Bu ülkeye sahip çıkmamız gerekmektedir. Başka Türkiye yok. Göstermelik sendikalarla değil. Çalışan sendikalarla olacaktır." şeklinde konuştu.

Emekçiler, konuşmalarından ardından Ardahan havaları eşliğinde halay çekti. CİHAN

Yorumlar