Ardahan Ülkü Ocakları Çanakkale Şehitleri'ni andı

Ardahan Ülkü Ocakları Çanakkale Zaferi'ni kutlayıp, şehitleri rahmetle andı. Anma töreninde MHP İl Teşkilatı ve vatandaşlar hazır bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ardahan Ülkü Ocakları Çanakkale Şehitleri'ni andı

Ardahan Ülkü Ocakları Çanakkale Zaferi'ni kutlayıp, şehitleri rahmetle andı. Anma töreninde MHP İl Teşkilatı ve vatandaşlar hazır bulundu.

Ardahan Anıt Park önünde bugün öğlen saatlerinde toplanan kalabalık, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümüyle ilgili basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Ardahan Ülkü Ocakları Başkanı Ercan Ürker yaptı. Ürker, ''Bilindiği üzere Çanakkale savaşı Almanya ve Bulgaristan ile müttefik olarak savaşa giren Osmanlı devletinin savaşın karşı tarafında ki Rusya ya giden yardım gemilerini batırmasıyla başlamıştır. Düşman kuvvetleri bunun üzerine Gelibolu yarım adasına asker çıkararak 8 buçuk ay süren ve Türk Tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Destanı istemeden vesile olmuşlardır. Destan diyoruz çünkü ; 276 kiloluk top mermisini tek başına sırtlayan Koca Seyid vardı, Destan diyoruz çünkü; Ordusuna ölmeyi emreden şerefli komutanları vardı; Destan diyoruz çünkü; Batının teknolojisine imanıyla set olup vatan toprağını düşmana çiğnetmeyiz diyen imanlı vatan erleri vardı. Çanakkale savaşı hiçbir sefaletin vatanı savunmaya engel olmadığına ve Türk milletinin neler yapabileceğinin en büyük örneğidir. Ve bilinmelidir ki hiçbir başarı emeksiz olmaz ve hiçbir kahramanlık can vermeden yaşanmaz. Çanakkale zaferi de bu milletin emek verdiği için helali can verdiği için de Kahramanlık destanıdır. Ve Bu savaş sırasında can veren kahraman Türk askerlerinin sayısı, Genelkurmay Başkanlığı verilerine göre;
Şehit: 55.127
Hastanede şehit düşen: 21.498
Toplam şehit: 76.625
Yaralı: 100.177
Kayıp: 10.067
Hava değişimi: 64.440
Toplam zayiat: 251.309‘du

Ve yine hatırlatmak isteriz ki ayrışmak ve bölünmek ne taşıdığımzı kimliğe nede yaşadığımız dine yakışır. Zira Peygamber Efendimiz Hadis-i Şerifte şöyle buyuruyor: Ayrılıkta azap birlikte Rahmet vardır.'' şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup vatandaşa hoşaf dağıttı. Topluca Ardahan Şehitliğine yürüyüşe geçen topluluk, bunun ardından şehitler için Kur'an okudu. CİHAN

Yorumlar