‘Aranıyor’ denilen emniyet amiri: Kaçmadım, şarka tayinim çıktı

Yolsuzluk, KCK ve Ergenekon’u soruşturan polislerin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında hakkında “Aranıyor” denilen Emniyet Amiri İsmail Arslan, teslim oldu. PKK’lıların İETT otobüslerini molotoflaması sonucu can veren Serap...

Google Haberlere Abone ol
‘Aranıyor’ denilen emniyet amiri: Kaçmadım, şarka tayinim çıktı

Yolsuzluk, KCK ve Ergenekon’u soruşturan polislerin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında hakkında “Aranıyor” denilen Emniyet Amiri İsmail Arslan, teslim oldu. PKK’lıların İETT otobüslerini molotoflaması sonucu can veren Serap Eser ile Sibel ve Sinem Özkan kardeşleri hatırlatan Arslan, “Kızlarımızın katillerini yakaladık. Sanırım ödül vermek için çağırdılar!” dedi.

Sahur vakti polislerin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında ismi geçen İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri İsmail Arslan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Emniyet girişi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İsmail Arslan, 14 yıldır görev yaptığını söyledi. Arslan, “Kaçak falan değiliz. Şarkım çıktığı için ev tutmaya gitmiştim. Çağırdılar geldim. Yaklaşık 11 yıl devletin okullarında yatılı okudum, devlet terbiyesiyle büyüdüm, devletim ‘gel’ dedi geldim. Kaçak falan değilim.“ ifadelerini kullandı.

2006 ve 2009 yıllarında meydana gelen PKK’nın molotofla İETT otobüslerini ateşe vermesi sonucu Serap Eser, Sibel ve Sinem Özkan kardeşleri hatırlatan Arslan, “Düğünlerine 1 ay kala gelinlik giyinmeden şehit olan kızlarımızın katillerini yakaladık, sanırım ödül vermek için çağırdılar. Bu ödül benim için bir madalyadır. Bu madalyayı almaya gidiyorum. Bu boynumuza asacağımız bir madalya değil. Yıllarca belimizde taşıdığımız namusumuz, şerefimiz kelepçeyi birazda bileğimize takıp taşıyalım istiyoruz. Devletim takıyor başım gözüm üzerine.”

Şehit olan kızlarımızın ailelerine seslenen Arslan, bu sırada duygulandı. Arslan, “Benim annem yok, lütfen beni evladı yerine kabul etsinler. Ramazan ayında sürekli annem için Hatm-i Şerif yapardım. Yarım kaldı. Annelere sesleniyorum; son 5 cüzü okusunlar. Hatmi bitirsinler. Önce kızlarına sonrada rahmetli anneme armağan etsinler.” diye konuştu.

Arslan yaptığı açıklamanın ardından emniyete giderek teslim oldu.

SERAP ESER OLAYI

Lise öğrencisi Serap Eser’in 8 Kasım 2009 tarihinde dershane çıkışı evine gitmek için bindiği İETT otobüsüne Küçükçekmece’de bir grup terör örgütü PKK militanı tarafından molotof bombası atıldı. Yüzünde ağır yanıklar oluşan Eser, kaldırıldığı hastanede 29 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. İstanbul’da terör operasyonu düzenleyen emniyet, 2011 yılında A.S isimli şüpheliyi gözaltına aldı. 2010 ve 2011 yılında PKK adına İstanbul’da molotoflu eyleme katıldığını söyleyen şahıs, aynı zamanda MİT’e çalıştığını ifade etmişti. MİT iddiayı doğrulamıştı.

GELİNLİK GİYMEYE HAZIRLANIRKEN CAN VERDİ

Esenler’de 3 Nisan 2006 tarihinde meydana gelen olayda ise; yüzleri maskeli PKK militanları, İETT otobüsüne molotof attılar. Sürücü, aracı terk ederek kaçtı. Bu sırada yanan otobüs freni boşalarak yokuş aşağı inmeye başladı. Bu sırada, yengelerini ziyarete giden Sibel (24) ve Sinem Özkan (18) kardeşler, evlerine dönüyordu. Otobüs, düğününe 15 gün kalan Sibel ile kardeşine çarparak ölümüne neden oldu.

CİHAN

Yorumlar