Arabalarda motor sesi dinleyerek tamir devri sona eriyor

Denizli’de Otokar Öztam Güç Otomotiv'in sahibi Ümit Serter, gelişen teknolojiyle birlikte klasik araba tamir döneminin sona ermeye başladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Arabalarda motor sesi dinleyerek tamir devri sona eriyor

Denizli’de Otokar Öztam Güç Otomotiv'in sahibi Ümit Serter, gelişen teknolojiyle birlikte klasik araba tamir döneminin sona ermeye başladığını söyledi. Çeşitli markaların orijinal yedek parçacısı ve servisi olarak faaliyet gösteren Serter, yetkili olmasa bile araba tamir eden yerlerin artık tam donanıma sahip olması gerektiğini vurguladı.

Serter, yaptığı açıklamada, “Eskisi gibi motorun sesini dinleyip arıza bulmak, yeni nesil araçlarda çok zor. Yeni nesil motorların hepsi elektronik. Arıza tespit cihazları olması gerekiyor. Çalışanların da şu an bir meslek lisesi mezunu olması şart. Uzun vadede mühendis gerekecek.” dedi. Teknik liselerde yetişen öğrencilerin, okullarda teorik derslerin yanısıra piyasada kullanılmayan motorlar üzerinde çalıştığını belirten Serter, “Okullarımızda öğrenciler, piyasada kullanılan alet ve teknolojileri öğrenerek mezun olursa çok daha hızlı adapte olur.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar