Ara eleman ihtiyacını karşılamak için okul gibi çalıştılar

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) bünyesinde düzenlediği çeşitli eğitim programları ile yetişmiş ara eleman sorununa çözüm getiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Ara eleman ihtiyacını karşılamak için okul gibi çalıştılar

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) bünyesinde düzenlediği çeşitli eğitim programları ile yetişmiş ara eleman sorununa çözüm getiriyor. GAİB’in 2013 yılı içerisinde düzenlediği hizmet içi eğitim ve meslek edindirme kurslarından yaklaşık 700 kişi faydalandı.

    Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan GAİB Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, eğitime ve nitelikli elemanların istihdamının artırılması konularına önem verdiklerini belirtti. Eğitim alanında ki her türlü çalışmaya destek vereceklerini kaydeden Çıkmaz, “Bugün tüm piyasalarda yetişmiş insan gücünün önemi çok daha fazla anlaşılıyor. Maalesef milyonlarca üniversite mezunu gencimiz eğitim gördükleri alanlarda iş bulamıyor veya işveren bu elemanları temin etmekte zorlanıyor. Burada işveren ve iş arayanlar arasında bir bağ oluşturmak, verilecek uygulamalı eğitimlerle gençlerimizi talep görecek seviyeye getirmek çok önemli. Ülkemizde ve Gaziantep’te ki nitelikli eleman ve bu elemanların istihdamı sorununa çözüm üretmek amacıyla GAİB bünyesinde değişik dönemlerde, farklı branşlarla ilgili hizmet içi eğitim kursları ve meslek edindirme kursları düzenledik. Bu kurslarımız ücretsiz olarak sunuldu ve kurs ve seminerlerimizden yaklaşık 700 kişi faydalandı.” dedi.

    GAİB olarak bir yıl içerisinde gerçekleştirdikleri eğitim programlarının sektörel anlamda yeterli olmadığını kaydeden Çıkmaz, gelecek yılda da bu tür eğitim projelerini hayata geçirmek için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. CİHAN

Yorumlar