Apollon Tapınağı Gün Batımında Göz Kamaştırıyor

Antalya Side sınırları içerisinde bulunan Apollon Tapınağı gün batımındaki eşsiz manzarasıyla turistlerin ilgi odağı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Apollon Tapınağı Gün Batımında Göz Kamaştırıyor

Dünyaca ünlü Antalya Side'ye tatile gelen turistler, tatil anılarını kalıcı hatıra fotoğrafıyla süslemek için tarihi Side Limanı'nda ve 2 bin yıllık Apollon Tapınağı'nda güneş batmasını bekliyor. Side Antik Kent'te AA Bazilikası, Athena ve Apollon Tapınağı'nın içinde bulunduğu tapınaklar bölgesi dünyanın sayılı en güneş güneş batımı yerlerinde biri gösteriliyor.

Tatile gelen turistler gün batımında hatıra fotoğrafı çekmek için bir saat öncesi Apollon Tapınağı'na gidiyor.

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Side Limanı ve Apollon Tapınağı'nın dünyanın en güzel güneş batım yerlerinden biri olduğunu söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Apollon Tapınağı'nı yurtiçi ve yurtdışı tanıtımlarında kullanmasını en önemli özelliğinin de gün batımındaki oluşan doğal güzellik olduğunu belirten Aydoğan, "Eko turizm uzmanları dünyanın en güzel güneş doğum ve batım yerinin Side'de Apollon Tapınağı olduğunu belirtiyorlar. Apollon Tapınağı ülkemizin kültür turizmine açılmasında en önemli sembol. Avrupalı, Rus ve İskandinav turistler bu marka değerini bizden daha iyi biliyor. Almanya'da, Hollanda'da, Belçika'da Rusya'da, İngiltere'de Norveç'te ve Danimarka'da binlerce turistin evlerini Apollon Tapınağı'ndaki gün batımı fotoğrafları süslüyor. " dedi.

Türkiye Turizm Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, dünyanın en güzel güneş batımının seyredildiği yerlerinden birinde Side Antik Kent'te tapınaklar bölgesi olduğunu söyledi.

Otelden çıkan turistlerin gün batımında Apollon Tapınağı'na gittiğini belirten Özden, Side'nin gün batımı güzelliğinin 8 yıl önce Güneş Tutulması dünya gündemine taşındığını kaydetti. Özden, "Turistler için Apollon Tapınağı'da hatıra fotoğrafı çektirmek bir ayrıcalık. Tatilini taçlandırma resmi oluyor. Bu ayrı zamanda ülkemizin ve bölgemizin tanıtıma katlı sağlıyor. Bir Alman, bir Rus, bir Belçikalı turist tatil dönüşünde Berlin'de, Moskova'da St. Petersburg'ta ve Brüksel'de gün batımı fotoğrafını gösteriyor. Buda aslında görsel tanıtım. Turist Side'yi merak ederek Antalya'ya geliyor. " ifadesini kullandı.

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Side Kazı Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Alanyalı, Apollon Tapınağı'nın ayağa kaldırılan sütunlarıyla yerli ve yabancı turistleri büyülemeye devam ettiğini söyledi.

Apollon Tapınağı ve Side Limanı'nın da gün batımının büyüleyici güzelliğinin geçmişten günümüze devam ettiğini belirten Alanyalı, turistlerin bu güzelliğin yakalamak için tapınaklar bölgesini ziyaret ettiğini kaydetti.

Eski Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, dünyanın en güzel güneş batış yerlerden birinin Apollon Tapınağı bölgesi olduğunu ifade etti.

Alman turist David Hanetre, gün batımını ailecek fotoğraflamak için Apollon Tapınağı'na geldiklerini söyledi.

Side Antik Kent'i yıllık 6 milyon turist ziyaret ediyor.

Yorumlar