Antrenör iyi bir sporcu yetiştirebilmek için önce örnek olmalı

Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Ziyagil, "Antrenörün iyi bir sporcu yetiştirebilmesi için öncelikle iyi bir rol model olması gerekmektedir.

Google Haberlere Abone ol
Antrenör iyi bir sporcu yetiştirebilmek için önce örnek olmalı

Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Ziyagil, "Antrenörün iyi bir sporcu yetiştirebilmesi için öncelikle iyi bir rol model olması gerekmektedir." dedi.

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Türkiye’de Sporun Geliştirilmesine Yönelik Konferans' Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti.
Sağlık ve eğitim amaçlı düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Ziyagil, öğrencilere ve sporculara, Türkiye’deki spor faaliyetleri ve imkanlarından bahsederek, tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Ziyagil, Türk gencinin sadece belli spor branşlarını değil, her sporu yapabilecek kapasitede olduğunu belirterek, büyük başarıların ancak uzun çalışmalar sonucu elde edilebileceğini söyledi.

    Sporcu yetiştirmekte özellikle antrenörlerin önemli bir paya sahip olduklarını belirten Mehmet Akif Ziyagil, “Antrenörün iyi bir sporcu yetiştirebilmesi için öncelikle iyi bir rol model olması gerekmektedir. Spordaki performansın en büyük göstergesi antrenördür. Bir antrenör hem çok iyi bir sporcu yetiştirebilir, hem de öğrenciyi spordan soğutabilir. Bu da antrenörün kalitesine, eğitimine bağlıdır.” dedi. CİHAN

Yorumlar