Antalya'dan umreye giden ilk kafile uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na kayıt yaptıran Antalya’nın çeşitli ilçelerinden oluşan ilk kafile 1.

Google Haberlere Abone ol
Antalya'dan umreye giden ilk kafile uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'na kayıt yaptıran Antalya’nın çeşitli ilçelerinden oluşan ilk kafile 1. tur umrecileri uğurlandı. Kutsal topraklara gidenler için Antalya Hava Limanı’nın mescidinde uğurlama töreni düzenlendi.

Törene bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Hac ve Umreden sorumlu İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın, “7 günü Mekke şehrinde, 7 günü de Medine şehrinde olmak üzere toplam 14 günlük bir program tertip ettik. Antalya halkının, kutsal beldelere gitme konusundaki duyarlılığı had safhada, şu ana kadar çeşitli kategorilerde bin rakamını yakaladık.” dedi.

Umreye gidenlere kutsal toprakları ziyaret etmenin turistik gezi olmadığını hatırlatan Aydın, “Umreye gidenlerden bunun yaşam tarzlarımızı düzenlemek için birer fırsat olduğu bilincinde olmalarını istiyorum. 14 günlük umre programından en iyi şekilde istifade etmelerini tavsiye ediyorum. Bu konuda kendini geliştirmiş kafile başkanı ve din görevlileri arkadaşlarımız, vatandaşlarımızın umre boyunca yardımcısı olacak. Zaten umre öncesi vatandaşlarımızı seminerlerimizle eğiterek orada karşılaşabilecekleri durumlara hazır ettik. İnşallah umreye giden vatandaşlarımızı oralardan en güzel şekilde istifade etmiş olarak ve sağlıklı bir şekilde tekrar aramızda görmek istiyoruz." diye konuştu.

Müftü Yardımcısı Aydın umreye gidenlere şu tavsiyelerde bulundu: “Oraya gittiğiniz zaman zamanınızı inşallah bol bol ibadetlerle, namazla ve tavafla geçirirsiniz. İnşallah bol bol dua edin. Bizler, yakınlarınız, kardeşlerimiz, ülkemizin şu anda içinde bulunduğu durum, Milletimizin birliği berberliği, kardeşliği ve tüm dünya Müslümanları için dua edin."

Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın’ın yaptığı duanın ardından umreciler tekbirlerle salavatlarla uğurlandı. CİHAN

Yorumlar