Antalya'da 'kadınlar plajı' tartışması

Antalya’da Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarısu mesire alanında yapımı devam eden ‘Kadınlar Plajı’ ile ilgili tartışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Sahili'nin devamında yer alan Sarısu mesire...

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da 'kadınlar plajı' tartışması

Antalya’da Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarısu mesire alanında yapımı devam eden ‘Kadınlar Plajı’ ile ilgili tartışmalar sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Sahili'nin devamında yer alan Sarısu mesire alanının bir bölümünün ‘Kadınlar Plajı’ olarak düzenleneceğini açıklamıştı. Kamuoyunda tartışmalara neden olan konuyla ilgili Sarısu mesire alanında basın açıklaması yapan Antalya Engelliler Derneği Başkanı Seval Yasak, daha önceki dönemlerde Kaleiçi Mermerli Plajı'nın kadınlar için ayrıldığını hatırlattı. Kendisinin de o dönemi hatırladığını belirten Yasak, kadınların orada denize girdiğini söyledi. Kadınlar Plajı’nı desteklediklerini belirten Yasak, alanda sadece plaj olmayacağını, bunun yanında işletmelerde kadınlara istihdam oluşturarak çalışma imkanı bulacaklarını ifade etti. Alanda oluşturulacak mini pazar yerinde el emeği ürünlerin satılacağını belirten Yasak, "Söz konusu plaj sadece tesettürlü kadınlara yönelik bir plaj asla değildir. İsteyen kadınlar, açık olanlar da burayı kullanabilecek. Engelli dernek başkanı olarak birçok engelli kadın arkadaşımızın hiçbir sahilde denize giremediğini çok iyi biliyoruz. Birçoğumuzun annesi, büyükannesi de denize girememektedir. 640 kilometre sahil şeridi olan Antalya'nın küçücük bir yerinde açılan bu plaj neden insanları rahatsız etsin?" dedi.

Akdeniz İlke Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nden Nevin Kır da denizden kumsaldan faydalanmanın kendilerinin de hakkı olduğunu, yıllardır kadınlar için ayrılan bir plaja özlem duyduklarını ifade etti. "Herkesin bir görüşü var. Buna biz nasıl saygı duyuyorsak, gerek çıplaklar kampı, gerek kadın-erkek karışık biz de ayrı şekilde rahat bir ortam istiyoruz." diyen Kır, projeye sonuna kadar destek olacaklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden alan yaklaşık olarak 20 dönümden oluşuyor. Alanın sahil kısmı ise 400 metre. Kadınlar için ayrılan bu bölümde sahile şezlonglar konulurken çevre düzenlemesi ve binaların yapımı da devam ediyor. CİHAN

Yorumlar