Anneleri ziyaret eden BBP'li Kartal: Böyle bir acziyet olmaz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaplan Kartal, Diyarbakır’da PKK’nın elindeki çocukları için eylem yapan anneleri ziyaret etti. Gözü yaşlı anneleri dinleyen Kartal, hükümeti sert bir şekilde eleştirdi. Kartal, “Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
Anneleri ziyaret eden BBP'li Kartal: Böyle bir acziyet olmaz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaplan Kartal, Diyarbakır’da PKK’nın elindeki çocukları için eylem yapan anneleri ziyaret etti. Gözü yaşlı anneleri dinleyen Kartal, hükümeti sert bir şekilde eleştirdi. Kartal, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendi vatandaşına sahip çıkamadığını bu hükümetle ne yazık ki gördük. Böyle bir acziyet olmaz. Bu annelerin yüreğini yakmaya kimsenin hükmü yok.” dedi.

    Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Dağkapı Meydanı’nda eylemleri sürdüren anneleri ziyaret eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaplan Kartal’a, BBP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Dadak ile partililer eşlik etti. Annelerle bir süre görüşen Genel Başkan Yardımcısı Kartal daha sonra gazetecileri açıklamalarda bulundu. Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından dağa çıkartılan annelerin eylemi ve Türk bayrağının indirilmesi olayı nedeniyle bulunduklarını belirten Kartal, “Gerçekten annelerin acısı içler acısı, 13 - 15 yaşlarında 16-17 yaşlarında çocukları resmen dağa kaçırmışlar resmen dağa götürmüşler ben burada hükümete sesleniyorum Sayın Başbakan’a da sesleniyorum Sayın Başbakan annesini severdi, Allah gani gani rahmet eylesin bunlar da birer anne ve bunların da ciğeri yanıyor lütfen bu işe bir el atsın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendi vatandaşına sahip çıkamadığını bu hükümetle ne yazık ki gördük. Böyle bir acziyet olmaz. Bu annelerin yüreğini yakmaya kimsenin hükmü yok. Burada eşkıya başına da sesleniyorum İmralı’da oturup her hafta kabilesini toplamakla olmuyor, bir çözüm süreci başlattılar ne oluyor belli değil bu milleti bir tünele soktular tünelin sonunda karşımıza ne çıkacağı belli değil.” ifadelerini kullandı.

    "ANALAR AĞLAMASIN DEDİLER ANALAR BURADA AĞLIYOR ARTİSTLER NEREDE"

    Bayrak indirme, çocuk kaçırma ve polise saldırma olaylarının devam ettiğini belirten Kartal, "Dün bayrak indiriyorlar, bugün çocuk kaçırıyorlar askere polise halen saldırıyorlar. Bu gidiş gidiş değil bu işin çözümü gerçekten de aman dileyene adalet ama dilemeyen eşkıya başına ve eşkiyalara da devletin kudretli gücüyle balyoz gibi başına inmektir. Yoksa bugün bayrağını indiren çocuğunu kaçıran yarın devletin toprağına da musallat olur. Yani artık biz bu sıkıntıları çekmek istemiyoruz. Türkiye’de analar ağlamasın diye bir süreç başlattılar, ne kadar artist varsa Anadolu’ya gönderdiler işte buyurun anneler burada, anneler ağlıyor ama o artistlerin hiçbirinin bu konuda haberi yok." diye konuştu.

    "BİZ KÜRT KARDEŞLERİMİZE BAKTIĞIMIZ ZAMAN PKK’YI ÖCALAN’I GÖRMÜYORUZ"

    Yaşananların demokrasiyle ilgisinin olmadığını dile getiren Kartal şunları söyledi: "Ne yazık ki bu işlerin demokrasi ile ilgisi yok yani çocuk kaçırmanın bayrak indirmenin demokrasi ile ne alakası var. Hangi Kürt kardeşimizin sorununu çözecek 30 yıldır diyor ki Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorunumuz yok, Kürt’ün sorunu olabilir Kürt kardeşimin sorunu olabilir oturur bunları insani çerçevede çözebiliriz ama işin adını başta Kürt sorunu kurdukları için zaten çözümünü de etnik bir mesele yaptıkları gibi yaptıkları anda PKK’nın kucağına resmen oturtuluyoruz. Yapılan şudur Ankara’da siyasetçiler doğuya baktıklarında Kürt kardeşlerimize baktıklarında Öcalan’ı görüyor bundan vazgeçecekler. Biz Kürt kardeşlerimize baktığımızda Doğu’ya baktığımızda Güneydoğu’ya baktığımızda PKK’yı ve Öcalan’ı görmüyoruz. Biz Allah’ı bir olan kitabı bir olan secdesi bir olan kıblesi bir olan Peygamberi bir olan kardeşlerimizi görüyoruz. Allah’ın emriyle ile birbirimize bağlanmışız." CİHAN

Yorumlar