Ankara’da satırlı kavga: 2 yaralı

Ankara Batıkent’te pala ve satırların kullanıldığı iki grup arasında çıkan kavgada biri ağır 2 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara’da satırlı kavga: 2 yaralı

Ankara Batıkent’te pala ve satırların kullanıldığı iki grup arasında çıkan kavgada biri ağır 2 kişi yaralandı.

İki grup arasında yaşanan kavga, Batıkent Metro durağında yaşandı. İddiaya göre bağımsız sol adayın bildirisini dağıtan bir gruba, ellerinde pala ve satırların olduğu diğer bir grup saldırdı. Bildiri dağıtırken saldırıya uğrayan grupta bulunan Hasan Akman ve Utku Sapankıran yaralandı. Yaralıların ilk müdahaleleri Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Aldığı satır darbeleri nedeniyle ağır yaralanan ve durumu kritik olan Akman, ilk tedavisinin ardından İbn-i Sina Hastanesi'ne sevk edildi. Çıkan olaylar nedeniyle polis, Batıkent’te olayların büyümemesi için önlem aldı.

Saldırı olayını yaşayan bir bayan olayla ilgili olarak, “Sabahtan beri zaten otobüsleriyle taciz ederek seslerini yüksek açarak geçiyorlardı. Küçük seçim araçlarıyla önce taciz ettiler bizi. Biz kendi çalışmamıza devam ediyorduk. Daha sonra kocaman büyük bir otobüsle geldiler çevik kuvvet eşliğinde. Çevik kuvvet Batıkent’te yoktu. Onlarla birlikte geldi. Daha sonra yaklaşık 50 kişilik bir grup ellerinde satırlarla, demir çubuklarla yoldaşlarımıza vahşetle saldırdılar. Yerlerde onları yaraladılar. Şimdi iki arkadaşımız hastaneye kaldırıldı.” dedi.

Olayla ilgili konuşan bir diğer bayan ise, “Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde yaralılar. Hasan öne atıldı. Mustafa adlı yoldaşla birine müdahale etmeye çalışırken bize saldırdı. Biz elimizdeki kemerle kendimizi savunduk. Mahalledeki iki emekçinin yardımıyla o faşisti kovaladık tekme tokatla. Devamında polisler bu insanları arkalarına aldılar bu insanları olay geçtikten yarım saat sonrasına kadar AKP seçim şarkısı eşliğinde polisin arkasında beklediler. Bizi provoke etmeye çalışan biri varsa onlardır. Elimizde yalnızca bildiri vardı. Hiçbir şeyimiz yoktu. Kendi faaliyetimizi sürdürüyoruz. Polis her şekliyle korudu. Saldırı anında da korudu, hiç bir şekilde ortaya çıkmadılar. Bizi burada öldürmek için saldırdılar. Ve polis yarım saat boyunca onları korudu. Sonra siz dağılın burada dediler.” şeklinde konuştu.

Olayı gören bir erkek de olayı şöyle aktardı: “Adem Ceylan’ın seçim otobüsü ile geldiler. Genç 30-40 kişi. Polis yanlarında. Gidip baş komiseri uyarmama rağmen bunlar olay için geldi dememe rağmen, organize bir şekilde birkaç aracın bagajından satırlar ve sopalar çıkararak, direk saldırdılar. Anda çevik kuvvet geldi. Nerden geldiğini görmedim ama anında geldi. Tekrar o baş komisere söylediğim halde hiçbir şey olmamış gibi ne oluyor burada ne oluyor burada diye normal bir vatandaş gibi davranması çok garibime gitti benim.” CİHAN

Yorumlar