Ankara’da Gökçek ile Yavaş destekçileri arasında arbede

Çankaya bölgesinde oyların getirildiği Şehit Öğretmen Necla Kızılbağ Anadolu Lisesi önünde toplanan Melih Gökçek ile Mansur Yavaş taraftarları arasında arbede yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara’da Gökçek ile Yavaş destekçileri arasında arbede

Çankaya bölgesinde oyların getirildiği Şehit Öğretmen Necla Kızılbağ Anadolu Lisesi önünde toplanan Melih Gökçek ile Mansur Yavaş taraftarları arasında arbede yaşandı. Polis ekiplerinin müdahale etmediği olay, araya giren diğer partililer tarafından büyümeden sona erdi.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde oy sayma işlemi tamamlandıktan sonra oylar Seyran Caddesi üzerinde bulunan Şehit Öğretmen Necla Kızılbağ Anadolu Lisesi’ne getirildi. Burada yapılan sayımlarda usulsüzlük yapıldığını iddia eden AK Parti Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek’i destekleyen bir grupla CHP Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ı destekleyen CHP ve MHP’liler karşı karşıya geldi. Karşılıklı slogan atan gruplar arasında bir süre sonra arbede yaşandı. Arbede diğer partililerin araya girmesiyle büyümeden sona erdi. Gökçek’i destekleyen grubun olay yerinden ayrılmasının ardından gerginlik sona erdi.

Gökçek’i destekleyen grubun olay yerinden ayrılmasından bir süre sonra CHP ve MHP’lilerin bulunduğu grup arasında oy sandıklarının çalındığı iddiası atıldı. Bunun üzerine grup içindeki onlarca kişi okula yöneldi. Okulun arka kapısına gelen grubu polis içeri almadı. Bunun üzerine eylemciler okul içinden çıkan bir aracı aradı. İddianın asılsız çıkması üzerine vatandaşlar tekrar okul kapısının önüne döndü. Okul önünde toplanan kalabalığın artması üzerine TOMA getirildi. Eylemciler tepki gösterince TOMA geri çekilmek zorunda kaldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde okula CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka geldi. Okula girerek bilgi alan Nazlıaka, “Her şey düzene sokulmuş görünüyor” dedi. CİHAN

Yorumlar