Ankara’da Gezi olaylarında gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Ankara’da Gezi Parkı olaylarının birinci yıl dönümü nedeniyle yapılan protesto gösterilerinde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.Ankara’da iki gün boyunca devam eden olaylarda, ilk gün 6 çocuk ve aralarında yabancı uyruklu birinin...

Google Haberlere Abone ol
Ankara’da Gezi olaylarında gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Ankara’da Gezi Parkı olaylarının birinci yıl dönümü nedeniyle yapılan protesto gösterilerinde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Ankara’da iki gün boyunca devam eden olaylarda, ilk gün 6 çocuk ve aralarında yabancı uyruklu birinin de bulunduğu 74 kişinin gözaltına alındığını bildiren Ankara Barosu, ikinci gün ise 11’i çocuk olmak üzere 41 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Baro ayrıca, bugün itibariyle gözaltında kimse bulunmadığını ifade etti.

Ankara Barosu’ndan yapılan açıklamada, “Gezi Parkı protestolarının birinci yıl dönümünde Ankara’da iki gün boyunca devam eden olayları takip ederek, gerek Emniyet Müdürlüğü'nde ve Çocuk Şube’de, gerekse Ankara Barosu CMK Merkezi’nde ve Adli Tıp'ta çalışmalarını sürdürdü. 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasından yaşanan gözaltılarda, Ankara Barosu CMK Merkezi avukatları ve CMK bünyesinde kurulan Ankara Barosu Toplumsal Olaylara Müdahale Alt Kurulu (TOMAK) üyeleri, Çocuk Hakları Merkezi üyeleri, Avukat Hakları Merkezi üyeleri ve pek çok Ankara Barosu üyesi avukat görev yaptı.” denildi.

CİHAN

Yorumlar