Ankara’da baz istasyonları zararsız bölgelere taşınacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi yapmış olduğu toplantıda, vatandaşların istek ve şikayetleri üzerine baz istasyonlarının çevreye ve kişilere zarar vermeyecek yerlere taşınması için gerekli çalışmaların yapılmasını karara bağladı.

Google Haberlere Abone ol
Ankara’da baz istasyonları zararsız bölgelere taşınacak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi yapmış olduğu toplantıda, vatandaşların istek ve şikayetleri üzerine baz istasyonlarının çevreye ve kişilere zarar vermeyecek yerlere taşınması için gerekli çalışmaların yapılmasını karara bağladı. 1 Ocak’tan itibaren otobüs, metro ve Ankaray’da kullanılmaya başlanacak olan Ankarakart’ın değişim ücretinin öğrenciler için 5 TL olarak devam etmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, kurallara uyulmadan bulvar, cadde veya sokaklarda izinsiz kazı yapanlara da bin TL cezai işlem uygulanmasına karar verildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında yaptığı toplantıda, 1 Ocak itibariyle uygulamaya konulacak olan yeni düzenlemelerin çalışmaları yapıldı. Toplu taşımada yeni yılla birlikte Ankarakart uygulamasına geçileceğini belirten Ölmez; otobüs, metro ve Ankaray’a binişlerde kullanılacak olan kart değiştirme ücretinin 31 Aralık tarihine kadar öğrenci ücreti 5 TL olarak belirlendiğini söyledi.
Meclis tarafından hazırlanan raporda, kart ücretinin Ankara’da yüksek olduğuna ilişkin iddiaların da gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Ankara’da 5 TL olan öğrenci kart ücretinin İstanbul, İzmir ve Eskişehir’de 10, Bursa’da ise 15 TL, öğretmenler için ise bu rakamların Ankara’da 5, İstanbul’da 10, İzmir’de 20, Eskişehir’de 15 ve Bursa’da 20 TL olduğu kaydedildi.

Başkentlilerin istek, talep ve şikayetlerinin de değerlendirilerek kararlara imza atılan belediye meclis toplantısındaki diğer bir rapor da baz istasyonlarının yerlerine ilişkin oldu. Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilen rapor ile baz istasyonları ve televizyon vericilerinin çevreye ve kişilere zarar vermeyecek yerlere taşınmaları için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

Özellikle kış aylarında üzerinde biriken çöpler nedeniyle tıkanan, istenmeyen görüntü ve kazalara neden olan mazgal ve rögarların temiz tutulmasına ilişkin bir karara da imza atılan toplantıda, Su ve Kanal Hizmetleri Komisyonu Raporu’nda şöyle denildi: “Ankara Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırlarında bulunan mazgalların ve rögarların çöplük gibi kullanılmaları sonucu tıkanmalar, göllenmeler oluşmaktadır. Bu konuda halkın bilinçlendirilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

Meclis'te ayrıca, kurallara uyulmadan bulvar, cadde veya sokaklarda izinsiz kazı yapanlara da yeni yılda bin TL idari para cezasının uygulanması karara bağlandı.
CİHAN

Yorumlar