Ankara Palas’ta Latin rüzgarı

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD), Ankara Palas'ta ‘Latin Amerika ve Portekiz Renkleri ve Tatları’ adlı bir festival düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara Palas’ta Latin rüzgarı

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD), Ankara Palas'ta ‘Latin Amerika ve Portekiz Renkleri ve Tatları’ adlı bir festival düzenledi. 9 Latin Amerika ülkesinin kültürleri, şarkıları, dansları, geleneksel kıyafetlerinin gelen konuklara tanıtıldığı programda ayrıca eğitime katkı sunmak amacıyla da çekiliş gerçekleştirildi. Programa Türkiye’de görev yapan yabancı büyükelçilerinin eşleri ve çok sayıda davetli katıldı.

    Peru, Kolombiya, Ekvator, Meksika, Şili, Küba, Venezuella, Arjantin, Paraguay ve Portekiz’in ev sahipliğinde Ankara Palas’ta gerçekleştirilen ‘Latin Amerika ve Portekiz Renkleri ve Tatları’ (Taste and Colours of Latin America) adlı kültürel etkinlikte tanıtıldı. Programda Latin Amerika kültüründen salsa, tango ve Brezilya’ya has dans gösterileri sergilenirken, gönüllü mankenler de bu ülkelerin kültürlerine ait kıyafetlerin gösterildiği bir küçük bir defile gerçekleştirdi. Latin Amerika müziklerinin çalındığı programın sonunda ise geleneksel Latin Amerika yemekleri ve içeceklerin davetlilerin beğenisine sunuldu.

    Programın açılışında konuşan DMEDD Başkanı Dr. Canan Koru, evlerinden kilometrelerce uzakta görev yapan yabancı misyon temsilcilerini Türkiye'de ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti. Festivalden elde edilecek tüm gelirin eğitim fonuna aktarılacağını belirten Koru, derneklerinin 33 yıllık geçmişinde yüzlerce çocuğa burs imkanı sağladıklarını ifade etti.

    Katılımcılar hem 5 liralık hediye çeki alarak, hem de sergilenen Latin Amerika’ya özgü eserleri satın alarak eğitim yardımına destek verdi. CİHAN

Yorumlar