Ani Harabeleri'ndeki yırtık bayraklar dikkat çekiyor

Kars’ta her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Ani Harabeleri alanında bulunan uçları yırtık ve kirlenmiş bayraklar dikkat çekiyor. Yerli turistler ve yöre halkı bayrakların değiştirilmesini istiyor. Kars şehir merkezine 42 kilometre uzaklıkta...

Google Haberlere Abone ol
Ani Harabeleri'ndeki yırtık bayraklar dikkat çekiyor

Kars’ta her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Ani Harabeleri alanında bulunan uçları yırtık ve kirlenmiş bayraklar dikkat çekiyor. Yerli turistler ve yöre halkı bayrakların değiştirilmesini istiyor.

Kars şehir merkezine 42 kilometre uzaklıkta Ocaklı köyü sınırlarında bulunan tarihi Ani yerleşkesinde camii, kilise ve çeşitli tarihi kalıntılar bulunuyor. Havaların ısınmasıyla birlikte çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan yerleşkede bulunan 2 bayrak kötü görüntüsü ile dikkat çekiyor. Uçları yırtılan ve kirli görünen bayraklarla ilgili turistler ve yöre halkı bayrakların değiştirilmesini istiyor.

"KISA SÜREDE DEĞİŞTİRİLMELİ"

Atatürk Üniversitesi’nde öğrenci olduğunu belirten Harun Kaya, "Kars’a geziye geldim çeşitli yerleri gezdik son olarak Ani Harabelerini geziyorduk program kapsamında fakat bayraklar dikkatimizi çekti. Yazık yani Ermenistan’a sınır burası. Görüyorsunuz burayı gözetliyorlar köyleri var belki de hoşlarına gidiyor. Yetkililer bayrakları değiştirsinler. Buradaki köylülere de sorduk uzun bir süredir değiştirilmediğini söylediler. Onlarda tepkilerini gösterdiler. Yabancılar savaşlardaki yenilgilerine sahip çıkıyorlar. Biz halen kendi içimizde bazı sorunları aşamadık. Umarız kısa sürede değiştirirler." diye konuştu.

"TARİHİMİZE PAHA BİÇİLEMEZ AMA ÖĞRENCİYE 8 TL FAZLA"

Üniversite öğrencisi olduğunu dile getiren Ahmet Koçak tarihi harabelerin gezi fiyatının öğrenciye pahalı geldiğini söyledi. Koçak, "Bir öğrenciye 8 TL fazla diye düşünüyorum. Gerçekten şu var: Tarihimize paha biçilemez ama öğrenciye 8 TL biraz fazla öğrencilere farklı indirimler olmalı ve herkesin tarihi yerlerimizi tanıması için Kültür Bakanlığımızın cüzi bir fiyat belirlemesi gerekir." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar