ANGEF, ‘Gençler Vaatlerin Takipçisi Projesi' başlattı

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF), 'Gençler Vaatlerin Takipçisi' adlı proje başlattı.

Google Haberlere Abone ol
ANGEF, ‘Gençler Vaatlerin Takipçisi Projesi' başlattı

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF), 'Gençler Vaatlerin Takipçisi' adlı proje başlattı. Öncelikle Ankara ve merkez ilçelerin belediye başkan adaylarının projelerini gençler ile paylaşan federasyon, genel seçimlerde ülke genelinde bir denetim mekanizması oluşturacak.

'Gençler Vaatlerin Takipçisi Projesi'ni paylaşmak için Anadolu Gençlik Federasyonu yetkilileri MHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan üdayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’yı Balgat semtindeki seçim ve koordinasyon merkezinde ziyaret etti. Ziyarette Genel Başkan Mesut Karaağaç’a Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Uğur Sağın, Eğitim ve Mentörlükten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Çeliktaş, Lobi ve Savunuculuktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tekin Taytak eşlik etti.

Mesut Karaağaç, Prof. Dr. Mevlüt Karakaya gibi genç yaşta akademisyen kimliğin zirvesine çıkmış ve yine genç yaşta birçok güzide makamda yönetici sıfatı ile güzel işler yapmış olması sebebiyle gençliğe rol model oluşturabilecek birinin adaylığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karaağaç, ülkenin en büyük gençlik sivil toplum kuruluşu olarak gençliğin yerel yönetimlerdeki etkin rolüne ve yönetime katılmalarının altını çizerek, Karakaya’nın Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde Ankara’yı ilgilendiren konularda ve projelerde gençliğin görüşlerine mutlaka önem vermesini, danışmasını ve Ankara’yı yönetirken mutlaka gençliğinde yönetimde etkin rol almasını sağlayacak bir model oluşturmasının elzem bir durum olduğunu söyledi.

Gençler Vaadlerin Takipçisi Projesi'nden de söz eden Karaağaç şöyle konuştu: “Federasyon bünyemizde oluşturduğumuz GVT ekibimiz başkan adaylarının projelerini takip ederek kazanan başkanın vaatlerini yerine getirip getirilmediğini takip edecek. Böylelikle kazanan başkanın somut olarak şehre hangi kazanımlarda bulunduğu ortaya çıkmış olacak.”

ANKARA ADAYI KARAKAYA TEŞEKKÜR ETTİ

Prof. Dr. Mevlüt Karakaya da Genel Başkan Mesut Karaağaç’ın şahsında Anadolu Gençlik Federasyonu'nun yaptığı bu nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karakaya, Ankara için geliştirdiği özgün ve Ankara’nın dokusuna uygun projeleri anlatarak, Ankara’yı her kesim için yaşanılabilir bir kent haline getireceğini; ulaşım, su gibi temel ihtiyaçları ucuzlatacağını ve bunun yanı sıra çözüm odaklı projelerle kronik sorunları derhal çözeceğini söyledi.

Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, gerek Ankara’da doğup büyüyen ve sürekli ikamet eden gençler, gerekse süreli Ankara'da yaşayan üniversite öğrencilerini de göz önünde bulundurduğunda Ankara’nın esasında bir genç şehri olduğunu, dolayısıyla Ankara’da projeler üretilirken gençliğin göz ardı edilmesinin Ankara için bir ihanet olacağını kaydetti. Projelerin takibinin yapılmasının da demokratik toplumlar için olmazsa olmazı olarak nitelendiren Karakaya seçildiği takdirde vaatlerinin hepsinin takip edilebileceğiri belirtti.

Görüşmenin sonunda Mesut Karaağaç, Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’ya seçimde başarılar dileyerek gençliğin kısır siyasal söylemlerden öte etkin ve mantıklı projelere bakıp değerlendirip gerçek ve reel proje üreten adaya oy vereceğini belirtti. Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Genel Başkanı Mesut Karaağaç’ın şahsında Anadolu Gençlik Federasyonu’nun gençliğin yararına yapmış olduğu güzel işlerden dolayı tebrik ederek, bu yolda durmadan ilerlemelerini söyledi. CİHAN

Yorumlar