Anayasa Komisyonu toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu toplandı. Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Alt Komisyon Raporu Metni ele alındı.

Google Haberlere Abone ol
Anayasa Komisyonu toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu toplandı. Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Alt Komisyon Raporu Metni ele alındı.Toplantıda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da hazır bulundu.

Komisyon Başkanı Burhan Kuzu, maddelerin tartışılmasını talep etti. Düzenlemelerin yolsuzlukların üzerini acilen örtmek için yapıldığını dile getiren CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Adalet Komisyonundaki teklifle birlikte görülmesini belirterek 34. maddenin gereğinin neden yapılmadığını sordu.

MHP'li Faruk Bal ise düzenlemelerin yürütülen bir soruşturmaya kanun ile müdahale edilerek delillerin yok sayılmasının amaçlandığını kaydetti. Toplantının münasip bir güne ertelenmesini istedi. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, toplantının ertelenmesini istedi.

Bu söylemlere karşı Kuzu da konunun aciliyeti olduğunu ve seçim dolayısıyla biran önce çıkarılması gerektiğinin söylendiğini aktardı. Metinin olgunlaştığını ve bir iki saatte bittikten sonra Adalet Komisyonuna gidilebileceğini belirten Kuzu, toplantının devamı konusunda oylama teklifinde bulundu. Ancak muhalefet buna karşı çıktı.

Kaplan, Başkan Kuzu'dan izin isteyip iki komisyonda da görev olduğunu belirterek toplantıdan ayrıldı. Kuzu ise "Yasalar bakımından o daha önemli. Ben olsam oraya giderdim." dedi. CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, teklifteki bazı maddelerin Anayasaya aykırı olduğuna dikkat çekti. Batum, "Biz derdimizi anlatmaya çalışırız siz de derdimizi anlamamaya devam edersiniz. Sonra evlerimize gideriz." diye konuştu.

Muhalefetin itirazlarına rağmen Temel Hak ve Hürriyetlerin Geliştirilmesi Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Alt Komisyon Raporu Metni üzerinde görüşmelere başlandı. CİHAN

Yorumlar