Anastasiadis'in eşinin Başpiskoposluktan ucuza aldığı ev tepkilere neden oldu

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’n eşi Andri Anastasiadis’in, Limasol’un en pahalı bölgelerinden birinde bulunan toplam bin 739 metrekarelik alana sahip taşınmaz malı Rum Başpiskoposluğu'ndan 500 bin Euro karşılığında satın almasının tepkilere ned.

Google Haberlere Abone ol
Anastasiadis'in eşinin Başpiskoposluktan ucuza aldığı ev tepkilere neden oldu

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’n eşi Andri Anastasiadis’in, Limasol’un en pahalı bölgelerinden birinde bulunan toplam bin 739 metrekarelik alana sahip taşınmaz malı Rum Başpiskoposluğu'ndan 500 bin Euro karşılığında satın almasının tepkilere neden olduğu bildirildi.

Rum Demokrat Partisi (DİKO), Emekçi Halkın İlerci Partisi (AKEL), Çevreciler gibi Rum partilerin, yaptıkları açıklamada, konu hakkında Rum Başkanlık ve Başpiskoposluktan izahat istediği ifade edildi. Partilerin ayrıca “başka hangi vatandaşa, 75 ayda faizsiz taksit ödeme imkanı sağlandığı” sorusuna da sorduğunu aktarıldı.

Rum Kilisesi Başpiskoposu II.Hrisostomos konu hakkında yaptığı açıklamada, Başpiskoposluğun arsalara sahip olduğunu ve bunun tüm vatandaşların emrine olduğunu belirterek Bayan Anastasiadis’in evinin yanındaki arsayı satın aldığını ve etik olarak buna hakkı olduğunu söyledi.

II. Hrisostomos açıklamasında Başpiskoposluğun herhangi bir indirimde bulunmadığını da ifade etti.

Andri Anastasiadis açıklamasında yasal olan şahsi bir faaliyetten bahsetti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ise açıklamasında konunun politize edildiğini belirterek konunun maksatlı olarak lanse edildiğini belirtti.

Anastasiadis satış koşullarıyla birlikte bu satışın şahsi bir faaliyet olduğunu yineledi. CİHAN

Yorumlar