Anaokulu öğrencileri valiliğe yürüdü

Kars Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 28 Anaokulunda eğitim gören minikler, öğretmen ve aileleri ile birlikte kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Faik Bey Caddesinde başlayan yürüyüş Valilik binası önünde sona erdi.Milli Eğitim Bakanlığı...

Google Haberlere Abone ol
Anaokulu öğrencileri valiliğe yürüdü

Kars Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 28 Anaokulunda eğitim gören minikler, öğretmen ve aileleri ile birlikte kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Faik Bey Caddesinde başlayan yürüyüş Valilik binası önünde sona erdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından, okul öncesi eğitim çerçevesinde çocukların ilköğretime hazırlanmaları, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenmelerinin hedeflendiği eğitimin dönemin sonunda gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne yüzlerce minik öğrenci katıldı. Yürüyüş, Faikbey caddesinde başlayarak Ordu Caddeleri boyunca devam edip Valilik önünde son buldu. Kortejin önünde yürüyen tahta bacak ve palyaço ise çocukların ilgi odağı oldu. Yürüyüş sonunda ise öğrenciler tahta bacak ile birlikte fotoğraf çektirme yarışına girdiler.

TAHTA BACAK İKİ KEZ VİDA MOLASI VERDİ

Kortejin önünde yürüyen Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Hilmi Uluoğlu'nun yürüyüş sırasında iki kez tahta bacaklarının vidası çıktı. Uluoğlu bu sebepten yürüyüşte iki kez vida molası verdi. Bu esnada Uluoğlu'na arkadaşları ve Milli Eğitim Şube Müdürü Gökhan Altun yardım etti.

Tahta bacaklarla yürümenin riskli bir meslek olduğunu ifade eden Uluoğlu, "Yürüyüş sırasında sık sık kontrol yapmak gerekiyor. Yüksekten Kars'a bakmak çok güzel bir duygu. Kars'ın güzelliklerini ve çocukların mutluluğunu daha iyi bir şekilde görmek beni oldukça mutlu ediyor." dedi.

Şube Müdürü Gökhan Altun ise kortej yürüyüşü sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla her yıl düzenlenmiş olduğu kortej yürüyüşünün artık geleneksel hale geldiğini ifade ederek; "Çocuklarımızı evde değil de okulda eğitmek istiyoruz. Bu günkü kortej yürüyüşüne 28 okuldan öğrenci, öğretmen ve velilerimiz katılmaktadır." dedi. CİHAN

Yorumlar