Anadolu Gençlik Federasyonu’ndan Srebrenitsa mesajı

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Srebrenitsa katliamının 19. yılı nedeniyle mesaj yayınladı. ANGEF Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Emre Selek’in imzasıyla yayınlanan mesajda, Srebrenitsa’da binlerce...

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Gençlik Federasyonu’ndan Srebrenitsa mesajı

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Srebrenitsa katliamının 19. yılı nedeniyle mesaj yayınladı. ANGEF Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Emre Selek’in imzasıyla yayınlanan mesajda, Srebrenitsa’da binlerce Boşnak Müslümanın katledilmesiyle sonuçlanan katliam lanetlenirken, katledilen Müslümanlar saygı ve rahmetle anıldı.

Mustafa Emre Selek, kurbanların yakınlarının acılarını paylaştıklarını ve üzüntülerini derinden hissettiklerini belirtti. Selek, “Aşırı milliyetçilik, etnik nefret ve ırkçılık günümüzde halen varlığını sürdürmektedir, insanlık tarihi her döneminde bu tip olaylara şahit olmuştur, bu geçmişte Srebrenitsa’da olmuştur şimdi de Gazze’de olmaktadır.“ dedi.

Selek, etnik nefretin ve ırkçılığın her türlüsünü lanetlediklerini belirten açıklamada, “Birleşmiş Milletler, Srebrenitsa’da zamanında almadığı önlemlerle binlerce insanın ölmesine neden olmuştur, aynı Birleşmiş Milletler bugün de yaşanan katliamlara yine susuyor, tarih bunun hesabını soracaktır.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Gençlik Federasyonu olarak dünyada ırkçılığın ve etnik nefretin önüne geçmek amacıyla projeler geliştirmek için uluslararası kuruluşlarla dirsek temasında olduklarını söyleyen Selek, şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz projelerle dedeleri zulme uğrayan kardeşlerimizle dedeleri geçmişte bu suça ortak olan kardeşlerimizi buluşturacağız, kimse atalarının yaptığı hatalardan sorumlu tutulamaz.”

CİHAN

Yorumlar