Anadolu Gençlik Federasyonu: Gençlik politikası oluşturmalıyız

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Genel Başkanı Mesut Karaağaç, “Ülkemizin maalesef bir gençlik politikası yok, gençlik sivil toplum kuruluşlarının da önerileri alınarak acilen ülkemizin gençlik politikası çıkarılmalıdır.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Gençlik Federasyonu: Gençlik politikası oluşturmalıyız

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Genel Başkanı Mesut Karaağaç, “Ülkemizin maalesef bir gençlik politikası yok, gençlik sivil toplum kuruluşlarının da önerileri alınarak acilen ülkemizin gençlik politikası çıkarılmalıdır.” dedi.

Karaağaç, federasyon bünyesinde yapılan Gençlik Çalıştayı’na katıldı. Karaağaç, “Gençler, her ulusun en değerli varlığıdır. Gençliğin taşıdığı değer toplumla gelecek arasında bir bağ kurulmasını ve ulusların tarihi varlığını geleceğe taşımasını sağlayacak en önemli araç olmasından kaynaklanmaktadır.” ifadelerini kullandı. Karaağaç şunları söyledi: “Türk gençliğine çok güvenen ve bunu her fırsatta vurgulayan Atatürk, Cumhuriyeti koruma görevini de bu nedenle gençlere vermiştir. Atatürk’ün gençliğe duyduğu güvenin temelinde, gençlerin Milli Mücadele'nin ilk dönemlerinden itibaren kendisine verdikleri destek bulunmaktadır. Bununla birlikte Cumhuriyetin kuruluş yıllarında da gençler, Atatürk ilkelerinin korunup ayakta tutulmasında önemli roller üstlenmişlerdir. Bugün gençlerimiz çok ve çeşitli sorunlarla karşı karşıya bulunmaktadır. Gençlerin sorunlarını sadece gençlerin sorunu olarak ele almak yanlıştır. Zira gençler toplumun en büyük kesimini meydana getirmektedirler. Bu nedenledir ki, kavramsal bir tanımlama yaparken ‘gençliğin sorunları’ yerine ‘gençlik sorunları’ demek daha doğrudur. Çünkü bu sorunlar toplumumuzun tamamının sorunudur.”

GENÇLİK SORUNLARININ NEDENLERİ

Gençlik sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Karaağaç, “Bu sorunların bir kısmı, gençlerin kendisinden yani yaşları gereği hayatı algılama biçimlerinden kaynaklanmaktadır. Ancak çok büyük bir kısmı ise eğitim sistemi, bölgeler arası gelişmişlik farkları, cinsiyet, gelenekler (töreler), dini algılamalar, aile içi iletişim bozuklukları, demografik yapı ve istihdam politikaları gibi çok ciddi gerekçelere dayanmaktadır. Ülkemizde bütüncül ya da parçalı bir gençlik politikasının olmaması bu sorunların en temel kaynağıdır. Acil olarak sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin gençlik hareketleri ve kanun koyucular bir araya gelerek ülkemizin gençlik politikasını oluşturmamız lazım.” görüşünü aktardı. CİHAN

Yorumlar