Anadolu Gençlik Federasyonu: Dünyanın her yerinde gönüllülük

Yeniden yapılanan Anadolu Gençlik Federasyonu’nun (ANGEF) stratejilerinden birisi olarak hayata geçirilen Ana-Girişim Atölyesi, sosyal girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak amacıyla başlattığı mentörlük desteği çalışmalarına dünyanın her yerinde isten.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Gençlik Federasyonu: Dünyanın her yerinde gönüllülük

Yeniden yapılanan Anadolu Gençlik Federasyonu’nun (ANGEF) stratejilerinden birisi olarak hayata geçirilen Ana-Girişim Atölyesi, sosyal girişimcilik ekosistemine katkı sağlamak amacıyla başlattığı mentörlük desteği çalışmalarına dünyanın her yerinde istenilen zamanda, istenilen sürede gönüllü göndermeye dayalı programlar hizmeti sunan Volumeteer.org Social Tools sosyal girişimiyle başladı.

    ANGEF Genel Başkanı Mesut Karaağaç, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal girişimciliğin Türkiye'de henüz yeterince tanınmadığını, İstanbul’da emeklemeye başlayan ekosistemin Anadolu’da neredeyse hiç bilinmediğini, ANGEF bünyesindeki Ana-Girişim Atölyesi'yle Türkiye'de sosyal girişimcilik alanında fikirlere mentörlük ve finansal destek vereceklerini ve dünyanın her yerinde gönüllülük sloganı ile yol alacaklarını ifade etti.

    İMKANI KISITLI GENÇLER DE YARARLANABİLECEK

    Volumeteer.org Social Tools Kurucu Ortağı Samet Oynamış, ODTÜ’yü kazandığı sene akranlarıyla rekabet edebilmesinin yolunun başta İngilizce olmak üzere bir yabancı dili çok iyi bilmekten geçtiğini anladığını, yabancı dilini geliştirmek için fırsatlar ararken gönüllülükle tanıştığını, gönüllü programlar yoluyla dünyayı keşfederken bu hizmetten imkanı kısıtlı gençlerin de yararlanması için Volumeteer.org Social Tools’u kurduklarını belirtti.

    Volumeteer.org’un diğer kurucu ortağı ODTÜ Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Mustafa Emre Selek ise gönüllüğün hayatının özü olduğunu, Volumeteer.org ile daha fazla insanın hem sosyal farkındalığını ve topluma faydasını hem de yabancı dil becerilerini geliştirmesini sağlayarak topluma fayda sağlamanın kendisine sağlanan tüm kariyer olanaklarından daha değerli olduğunu belirtti. CİHAN

Yorumlar