Amerikan MST Üniversitesi ile BTÜ arasında akademik işbirliği

Missouri University of Science and Technology (MST) Kimya ve Biyokimya Mühendisliği Bölüm Başkanı ve BTÜ’de görev yapan Yrd.

Google Haberlere Abone ol
Amerikan MST Üniversitesi ile BTÜ arasında akademik işbirliği

Missouri University of Science and Technology (MST) Kimya ve Biyokimya Mühendisliği Bölüm Başkanı ve BTÜ’de görev yapan Yrd. Doç. Ertuğrul Erkoç’un doktora danışmanı Prof. Dr. Muthanna Al-Dahhan, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen’e çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyarette BTÜ Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü bünyesinde American Institute of Chemical Engineers-Amerikan Kimya Mühendisleri Enstitüsü (AICHE) organizasyonunun öğrenci şubesini oluşturulması ve üniversiteler arasında işbirliği yapılması üzerinde duruldu.

Ayrıca üniversiteler arasında işbirliğinin başlangıcı olarak, Missouri S&T Üniversitesi Kimya Mühendisliği doktora öğrencilerinin bir kısmının yardımcı danışmanlıklarını Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Erkoç’un yapması gündeme geldi.

Prof. Dr. Muthanna Al-Dahhan, Amerika’nın bilimsel çalışmaları ile öne çıkan bir üniversitesi olan MST’nin bilinen kriterlere göre yapılan sıralamalarda çok üstte yer almadığını ancak kendilerine özgü ‘Baştan sona üretime yönelik eğitim’ sistemleri ile ABD sanayisinde en çok aranan ve en yüksek maaş alan mezunlar vermeyi başardıklarını belirtti.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sürmen, Amerikalı meslektaşı ile yaptığı görüşmede üzerinde durulan konulardan biri olan AICHE öğrenci şubesinin BTÜ bünyesinde açılması olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ali Sürmen, görüşme ile ilgili şunları söyledi: “Değerli meslektaşım Prof. Dr. Muthanna Al-Dahhan’ın üniversite ve enstitüsü adına bizlere yaptığı teklif, öğrencilerimizin ulaşabilecekleri bilgi kaynaklarını çeşitlendiriyor. Amerika’da en az bir yıl süre ile harç parası ödemeden öğrenim ve staj imkânları sağlanıyor. Aynı zamanda lisansüstü ve doktora öğrencilerinin tez çalışmalarının bir kısmını Missouri University of Science and Engineering Üniversitesi'nde gerçekleştirebilmelerini de içeriyor." CİHAN

Yorumlar