Amasya'da yeşil alan için yapılan eylem sona erdi

Amasya’da, vatandaşların kullandığı yeşil alana akaryakıt istasyonu yapılması için kesilen ağaçların ardından mahalleli ve öğrenciler tarafından başlatılan tepki eylemi bugün sona erdi. Akbilek Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan...

Google Haberlere Abone ol
Amasya'da yeşil alan için yapılan eylem sona erdi

Amasya’da, vatandaşların kullandığı yeşil alana akaryakıt istasyonu yapılması için kesilen ağaçların ardından mahalleli ve öğrenciler tarafından başlatılan tepki eylemi bugün sona erdi.

Akbilek Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan ve Borsa İlkokulu’na yakın ağaçlık alanı akaryakıt istasyonu yapmak için kiralayan şirket 5 gün önce akşam üzeri ağaçları kesmeye kalkınca durumu fark eden mahalleli eylem yapmıştı.

Daha sonra mahalleli tarafından vekalet yoluyla açılan davada Samsun İdare Mahkemesi, söz konusu şirkete akaryakıt istasyonu yapması için verilen bütün izinlerin durdurulması kararını vermişti.

Verilen karardan kısmen memnun olan eylemciler, 5 gündür arsadan ayrılmadan yaptıkları eylemi sonlandırma kararı verdi. Son olarak akşama kadar arsada piknik yapmak isteyen eylemcilere, Amasya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından izin verildi.

Eylemcilerin yanına gelerek bir süre onlarla sohbet eden CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, “Yasalarımız yürütmeyi durdurma kararı verdi. En azında şimdilik ağaçların kesilmesine engel olduk. Tabi ki bu bir başlangıç, bu süreci hep birlikte takip edeceğiz. Kesilen ağaçların yetişmesi zaman alacak ama Amasya halkı buraya yeni fidanlar dikecektir.” dedi.

Eylemciler pikniğin ardından bir süre davul zurna eşliğinde halay çekti. Daha sonra alandaki çadır ve pankartlar ile diğer malzemeleri toplayan eylemciler alanı terk etti. CİHAN

Yorumlar