Amasya Üniversitesi, grafik tasarım bölümüne ilk öğrencilerini bekliyor

Amasya Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı için Tasarım Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı bölümüne ilk defa öğrenci alacağını açıkladı.        Teknolojik ve ekonomik gelişmelere uygun ara...

Google Haberlere Abone ol
Amasya Üniversitesi, grafik tasarım bölümüne ilk öğrencilerini bekliyor

Amasya Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı için Tasarım Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Programı bölümüne ilk defa öğrenci alacağını açıkladı.

    

    Teknolojik ve ekonomik gelişmelere uygun ara eleman yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Amasya Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Telhat Özdoğan, bu amaçla 2013 yılında grafik tasarım, bilgisayar destekli tasarım ve animasyon, mimari restorasyon, coğrafi bilgi sistemleri, endüstri ürünleri tasarımı, iç mekan tasarımı, peyzaj ve süs bitkileri bölümlerini açtıklarını söyledi.

    

    Müdür Özdoğan, ''Dünyadaki gelişmeleri takip ederek yol alması yüksekokulumuzu ayrıcalıklı kılmaktadır. Alana ilgi duyan bütün öğrencileri Tasarım Meslek Yüksekokulumuza ve tasarımın görsel dünyasına davet ediyoruz.'' dedi.

    Öğretim Görevlisi Aysel Güney ise grafik tasarımcılığının kişinin kendi becerisini bağımsız olarak öne çıkardığını belirterek “Bizler bu programda çağdaş özelliklere sahip, iletişim stratejilerini geliştirebilen, katılımcı ve atılım hamlesi yapabilen, her türlü görsel tasarım problemini çözebilen, araştırmacı, kültürlü, yetenekli ve fark oluşturabilen grafikerler yetiştirmek istiyoruz. Grafik tasarım bölümünü tercih edecek öğrencileri Amasya Üniversitesi’ne bekliyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar