Altınkaymak: Başbakan'ın Büyük Ortadoğu Projesi başkanlığı kabul edilemez

Saadet Partisi (SP) İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Altınkaymak, Gazze’ye bomba yağdıran İsrail'e tepki gösterdi. Hükümet ve Başbakan'a seslenen Altınkaymak, “Her fırsatta Rabia işareti yapıp bugün İhvan’ı Mısır hapishanelerinde...

Google Haberlere Abone ol
Altınkaymak: Başbakan'ın Büyük Ortadoğu Projesi başkanlığı kabul edilemez

Saadet Partisi (SP) İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Altınkaymak, Gazze’ye bomba yağdıran İsrail'e tepki gösterdi. Hükümet ve Başbakan'a seslenen Altınkaymak, “Her fırsatta Rabia işareti yapıp bugün İhvan’ı Mısır hapishanelerinde sahipsiz bırakan, Gazze’ye gideceğim diyerek halkın manevi duygularını istismar eden, sözüm ona dünya liderimiz sayın Başbakanımızın bulunduğu makama inat suskunluğu ve sadece halktan birinin yaptığı gibi kınaması hem haksızlık karşısında tarih boyunca en büyük fedakarlıkları yapan ceddimizin kemiklerini sızlattı. Hala ısrarla bu coğrafyanın bu hale gelmesine neden olan Büyük Ortadoğu Projesi'nin başkanlığını yürütüyor olması bizler açısından kabul edilebilir bir durum değildir.” dedi.

Günlerdir kara, deniz ve havadan çoluk-çocuk, genç- yaşlı, sivil asker demeden Gazze’ye bomba yağdıran İsrail’e tüm İslam aleminde olduğu gibi Bursa’da da büyük tepki var. Bursa’da Cuma namazından sonra vatandaşlar İsrail’i lanetleyip, bayrağını yaktı. Bursa Ulu Cami’de cuma namazı çıkışında Orhangazi Parkı'nda toplanan vatandaşlar İsrail’e lanet yağdırdı.

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları tarafından organize edilen protesto gösterisinde vatandaşlar tekbirler eşliğinde; “Katil devlet İsrail, kahrolsun İsrail, AKP uyuma Filistin’e sahip çık, Mehmetçik Gazze’ye” şeklinde slogan attı.

İsrail’i lanetlemek için düzenlenen protesto gösterisinde konuşan SP İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Altınkaymak, “Gazze, kan ağlayan coğrafyanın neredeyse yüz yıllık gözümüzün önündeki resmi. Bu mübarek Ramazan ayında mazlum Filistin halkına vahşice saldıran, üzerlerine tonlarca bomba yağdıran, kadın ve çocuk ayrımı gözetmeksizin katleden İsrail terör devletini telin ediyoruz. Kur'an-ı Kerim’de belirtildiği gibi biz de Davut (as) ve İsa (as) diliyle onları yaptıkları bu zulüm ve bozgunculuk nedeniyle lanetliyoruz.” dedi.

“Ey Peygamber katilleri, ey bebek katilleri, savunmasız halkı hunharca öldüren kafirler, sizler daha önce de olduğu gibi mağlup olacaksınız, hezimete uğrayacak ve rezil olacaksınız.” diyen SP İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Altınkaymak, hükümet ve Başbakan'a şöyle seslendi: “Her fırsatta Rabia işareti yapıp bugün İhvan’ı Mısır hapishanelerinde sahipsiz bırakan, Gazze’ye gideceğim diyerek halkın manevi duygularını istismar eden, sözüm ona dünya liderimiz sayın Başbakanımızın bulunduğu makama inat suskunluğu ve sadece halktan birinin yaptığı gibi kınaması hem haksızlık karşısında tarih boyunca en büyük fedakarlıkları yapan ceddimizin kemiklerini sızlatmış, hem de Rabbimiz’in Nisa suresi 75. ayetinde, “Size ne oluyor da Rabbimiz, bizi, halkı zalim olan bu şehirden çıkar. Katından bize bir sahip çıkan gönder, katından bize bir yardımcı lütfet- diyen zavallı çocuklar, erkekler ve kadınlar uğruna ve Allah yolunda mücadele etmiyorsunuz” emrine uymaması ve hala ısrarla bu coğrafyanın bu hale gelmesine neden olan Büyük Ortadoğu Projesi'nin başkanlığını yürütüyor olması bizler açısından kabul edilebilir bir durum değildir.”

Derhal İsrail elçiliğinin kovulmasını isteyen Altınkaymak, ayrıca Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere ilçe belediyelerinin Ramazan şenlikleri eğlencelerini kınadıklarının altını çizdi.

SP İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Altınkaymak, son olarak ülkede Gazze dolayısıyla milli yas ilan edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu sırada bazı vatandaşlar ise İsrail malları tüketilmemesini isteyerek İsrail’e tepki gösterdi. Basın açıklamasının ardından alanda yakılan İsrail bayrağı, ayaklar altında çiğnendi.

CİHAN

Yorumlar