Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri, hayvanlara işkenceyi protesto etti

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri Eskişehir’de bir üniversite öğrencisinin, kedisini işkence yaparak öldürmesini okul bahçesinde protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri, hayvanlara işkenceyi protesto etti

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri Eskişehir’de bir üniversite öğrencisinin, kedisini işkence yaparak öldürmesini okul bahçesinde protesto etti.

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri İngilizce öğretmeni Naim Okay önderliğinde Eskişehir’de bir üniversite öğrencisinin kedisini işkence yaparak öldürmesini kınamak ve bu caniliğe tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi. 1O Dil sınıfı öğrencilerinden Çiğdem Bozdemir Türkiye’yi ayağa kaldıran olayı şu şekilde özetledi: "Türkiye internete yükenen bir video ile dehşete düştü. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Edebiyat bölümü öğrencisi C.A’nın, bir kediyi işkence ederek öldürdüğünü gösteren görüntüler büyük tepki aldı. Alınan bilgiye göre, Eskişehir’de bir kafedeki kediyi sahiplenen üniversite öğrencisi C.A, evine götürdüğü kediyi işkence ederek öldürdü. Bunu videoya çeken öğrenci daha sonrada youtube sitesi üzerinden paylaştı. Öğrencinin arkadaşları fark etmesi ile sosyal medyada yayılan görüntüler infiale yol açtı. Öğrencinin kendine tepki gösteren arkadaşlarına yatağıma pisletti cevabını verdiği öğrenildi." dedi.

Hayvan öldürmenin bir sonraki adımının insana zarar vermek ve hatta öldürmek olduğunu ifade eden Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Naim Okay, "Gençlerimizin insani bir takım değerlere bağlı ve etik kurallar çerçevesinde yetiştirilmeleri konusunda toplumda her kesimin gerekli hassasiyeti ve özeni göstermesi hepimizin ortak arzusudur." ifadelerini kullandı.

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi Okul Müdürü Dursun Özcan ise "Yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olan hayvanlara yapılan şiddetin yansımaları insana yönelmektedir. Son zamanlarda işlenen kadın cinayetleri bunu göstermektedir. Var olduğundan bu yana insanoğlunun en çok ihtiyaç duyduğu ve yaşamı boyunca ihtiyaç duyacağı en önemli kavram sevgidir. Bu sevginin başında da hayvan sevgisi vardır. Tüm insanlığın gerekli özeni ve hassasiyeti göstererek hayvanlara yönelen şiddeti önlemeliyiz. Bu bizim insan olmamızın gereğidir." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar