Altın Çocuklar ödüllerini aldı

Artvin’de faaliyet gösteren Özel Menderes Koleji’nin bu yıl ikincisini düzenlediği “Altın Çocuklar Yarışıyor” sınavının ödül törenine katılan Artvin Belediye Başkanı Dr.

Google Haberlere Abone ol
Altın Çocuklar ödüllerini aldı

Artvin’de faaliyet gösteren Özel Menderes Koleji’nin bu yıl ikincisini düzenlediği “Altın Çocuklar Yarışıyor” sınavının ödül törenine katılan Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, kavgasız, barış ve huzur ortamının hakim olduğu yeni bir dünya vurgusu yaptı.

Özel Menderes İlköğretim Kurumu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Altın Çocuklar Yarışıyor” sınavının ödülleri Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde sahiplerini buldu. Ödül törenine katılan bir çok davetli programı ayakta izledi. Yapılan törene Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, Adalet ve Kalkınma Partisi Artvin Belediye başkan adayı Mehmet Kocatepe, siyasi parti il başkanları ve vatandaşlar katıldı. Artvin merkezde bulunan tüm resmi okulların katıldığı “Altın Çocuklar Yarışıyor” sınavının ödül töreninde hem ferdi başarılara hem de sınıf ve okul başarılarına ödüller verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Menderes Koleji Müdürü Harun Var, Artvin’de eğitim öğretim hizmetlerinin 4. yılında yoğun bir katılımın gerçekleştiği ve ilin eğitim öğretimine renk katan bir etkinliğinin yapılmasına vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kolej Müdürü Var; “Kurumsal bir yapı olmanın gerekliliği olan “Altın Çocuklar Yarışıyor” türü organizasyonlara imza atan Özel Menderes İlköğretim Kurumu hizmete başladığı günden beri yapmış olduğu faaliyetlerle her zaman adından söz ettirmeyi başarmış ve bundan sonra da adını duyurmaya devam edecektir. Bir önceki yıla göre daha fazla öğrencinin katıldığı yarışmamızdaki maksat, öğrencilerimizi yarış atı gibi sınava sokmak değil, tam tersi öğrenime devam etmekte olan öğrencileri, temel bilim dallarında çalışmalar yapmak üzere yönlendirmek, böylelikle ulusal ve uluslararası yarışmalarda Artvin’i ve ülkemizi temsil edecek genç yeteneklerin yetişmesine katkı sağlamak, okullarımız ve öğrencilerimiz arasında yakınlaşmayı sağlamaktır.'' dedi.
Kurum Müdürü Harun Var’ ın konuşmasının arkasından sahneye çıkan okul korusu seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle davetlileri hem hüzünlendirdiler hem de coşturdular. Sonuçları ilk defa ödül töreninde öğrenen öğrenciler, ödüllerini sırayla Menderes Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Seher Bibinoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Dilek Alkan, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocatepe ve Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün’ ün elinden aldılar.

Öğrencilerin ödüllerini veren Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün sahnede kısa bir konuşma yaptı. Başkan Özgün, bugün burada Artvin Belediye Başkanı olarak konuşuyorum, aday olarak sizlere hitap etmiyorum. Bakınız sevginin olmadığı yerde akıl olmazmış. Kavganın olduğu yerde huzur olmazmış. Yeni bir dünya olmalı, bu dünya öyle bir yeni dünya olmalı ki sevgi barış ve dostluk olmalı. Bu ülke hepimize yeter. Benim çocuklarım Trabzon Yomra Fen Lisesi’nde okudular. Özel Fen Dershaneleri’ne gittiler. Şimdilerde Menderes Koleji’ne gidecek çocuğum yok, ama inanın Allah bana bir gün torun nasip ederse, torunlarıma Menderes Koleji'ne gitme demeyeceğim. Çünkü 15 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum, sevgili Harun bey benim dostumdur, bu okul açılırken dikkatle izledim. Toplum adına yapılan herşeyin güzel olduğunu gördüm, her güzel şeyin yanında oldum. Herkes benim gibi düşünmek zorunda değil. Tabi ki farklılıklarımız olacak, tabi ki farklı düşüncelerimiz olacak. Ama ortak değerlerimizde olacak. Ortak amaçlarımızda olacak, ortak güzelliklerimiz olacak. Kavgasız, sevginin hakim olduğu bir dünya diliyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu.

Programda daha sonra protokol üyeleri, öğrenciler ve aileleri hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra kolej korosu “ Yeni Bir Dünya” isimli şarkıyı seslendirdi.
Açıklanan sonuçlara göre “Altın Çocuklar Yarışıyor” sınavı ferdi kategoride Vakıfbank İlkokulu'nda Doğa Eldemir birinci, Gazi Ortaokulu'ndan Behiç Erne Beyazkaya ikinci, 7 Mart İlkokulu'ndan Salihcan Sümertaş üçüncü oldu. Sınıf kategorisinde ise Vakıfbank İlkokulu 4. sınıf öğretmeni Güner Gündoğdu birinci, 7 Mart İlkokulu 4. sınıf öğretmeni Osman Avcı ikinci, Atatürk Ortaokulu 4. sınıf öğretmeni Alparslan Avcı üçüncü oldu. Yine açıklanan okul kategorisi sonuçlarına göre Vakıfbank İlkokulu birinci, 7 Mart İlkokulu ikinci, Atatürk Ortaokulu da üçüncü oldu. Sınıfları adına ödülleri sınıf öğretmenleri alırken, okullar adına da okul müdürleri sahneye çıkarak ödüllerini aldılar.
CİHAN

Yorumlar