Altı subay hakkında gözaltı kararı

İzmir'deki askeri casusluk davasında 6 subay hakkında gözaltı kararı çıkarıldı

Google Haberlere Abone ol
Altı subay hakkında gözaltı kararı
İzmir Cumhuriyet Başssavcılığınca “İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği“ iddialarıyla ilgili FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, İzmir merkezli 10 ilde başlatılan operasyonda, 6 subay hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Hakkında gözaltı kararı verilen 6 muvazzaf askerden bir binbaşı gözaltına alındı, 2 amiral ve 3 binbaşı rapor aldığı için gözaltı işlemi uygulanamadı.

İzmir merkezli 10 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik önceki gün başlatılan operasyonda gözaltına alınan 8 zanlı adliyeye sevk edildi.
Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği" iddialarıyla ilgili FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında İzmir merkezli 10 ilde önceki gün başlatılan operasyonda gözaltına alınan 8 kişinin, Organize Suçlar Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar Y.Ş, H.T, F.D, M.K.C, H.K, Ş.Y, R.A ve emekli astsubay Z.D, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına götürüldü.
Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatıyla önceki gün İzmir merkezli olmak üzere Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar ve Mersin'de operasyon başlatılmıştı.
Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen aralarında gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 30 kişiden 8'i gözaltına alınırken, 12'sinin daha önce gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında da arandıkları ve yurt dışında oldukları belirtilmişti.

Öte yandan, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Bato, operasyon kapsamında Genelkurmay Başkanlığına yazı göndererek 6 muvazzaf subayın savcılığa getirilmesi talimatını vermiş, bu doğrultuda Binbaşı H.Ö. merkez komutanlığına bağlı askeri inzibatlarca adresinden alınarak İzmir'e gönderilmişti.

Tümamiral M.Z.U. ve tuğamiral A.S.A. ile binbaşılar K.M, R.Z. ve Ö.G'ye ise sağlık gerekçeleriyle rapor aldıkları için talimatın uygulanamadığı öğrenilmişti.

Yorumlar